Giro-chef har Plan B klar
11. december 2017 18:58 af Anders Schelde Mai Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

Giroens løbsdirektør Mauro Vegni har en nødplan klar, hvis uroligheder i Israel skulle betyde, at det ikke er forsvareligt at køre cykelløb i landet.

Situationen i Jerusalem er ikke blevet mindre anspændt i kølvandet på USA’s beslutning om at rykke sin ambassade til byen og anerkende den som værende Israels hovedstad. Den 4. maj 2018 skal Giro d’Italia efter planen starte i netop Israel, hvor løbets tre første etaper skal køres. Mauro Vegni som er løbsdirektør for Giro d’Italia har over for Gazzetta dello Sport dog bekræftet, at han har en mere lokal Plan B klar, hvis løbet ikke kan køres i Israel.

 

”Jeg har allerede en ren italiensk Plan B klar, men den vil være en sidste udvej. Husk på at vores udenrigsminister følger situationen omkring starten nøje. Jeg har mulighed for at indsætte tre etaper i den sydlige og centrale Italien for at erstatte de israelske etaper, men jeg må fastslå, at dette ville være en ekstrem nødløsning, som jeg helst ikke vil tænke på,” siger Mauro Vegni til Gazzetta dello Sport.

 

Starten i Jerusalem har allerede været genstand for flere kontroverser. Blandt andet afleverede det europæisk baserede netværk ECCP (European Coordination of Committees and Associations for Palestine) en større underskriftsindsamling mod eventen, og da navnet Vest Jerusalem fremgik på flere officielle rutekort, forlangte den israelske regering, at det blev fjernet og erstattet med blot Jerusalem.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG