Gilbert før Milano-Sanremo: Det vigtigste er at vinde
17. marts 2018 15:05 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: A.S.O.

Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) drømmer om at vinde alle fem monumenter, og belgieren mangler stadigvæk Paris-Roubaix og Milano-Sanremo. Med sine 35 år kunne dagens Milano-Sanremo være en af de sidste chancer for en triumf i årets længste klassiker, ’La Classicissima’.

Philippe Gilbert er den rytter på dagens startliste til Milano-Sanremo, der har flest monument-triumfer. Med sejre i Lombardiet Rundt (2009, 2010), Liége-Bastogne-Liége (2011) og en historisk bedrift, der sikrede belgieren sejren i sidste års Flandern Rundt, så mangler Gilbert de sidste to monumenter, Paris-Roubaix og Milano-Sanremo, for at have det ultimative klassikerpalmarès.

 

I dag har belgieren så chancen for at tilføje Milano-Sanremo til sin sejrsliste, men det bliver en vanskelig opgave i løbet, der er et af de sværeste løb at vinde.

 

”Det er altid svært at forstå og regne det her løb ud. Jeg har været tæt på et par gange, men jeg har aldrig formået at vinde. Jeg har været på podiet to gange, men det er stadig en drøm at få sejren. Jeg ved ikke om det bliver i år eller måske aldrig,” siger Gilbert til Cyclingnews.

 

Selvom Gilbert besidder en ganske habil spurt, så bliver det sandsynligvis svært for ham at vinde i en større gruppe. Derfor skal det nok være på én af de sidste to stigninger, Cipressa eller Poggio, hvor belgieren skal forsøge at slippe væk fra feltet. Gilbert dog forståeligt nok ikke afsløre for meget om dagens taktik.

 

”Ja, vi vil forsøge. Vi må se. Jeg har ikke en magisk krystalkugle, der kan forudse, hvad der vil ske. Hvis jeg kan vinde, så er jeg ærligt talt ligeglad med, hvordan det sker. Det vigtigste er at vinde.”

 

Philippe Gilberts sejr i sidste års Flandern Rundt. Foto: Sirotti

 

Eddy Merckx: Muligvis nu eller aldrig for Gilbert

Én, som har vundet alle monumenterne (og generelt de fleste løb) er legenden, Eddy Merckx. Han har blandt andet vundet Milano-Sanremo hele syv (!) gange, hvilket er rekorden for flest sejre i den italienske klassiker. Han tror dog, at Gilbert vil få det svært, og har bedre muligheder i Paris-Roubaix.

 

”Philippe Gilbert vil være godt forberedt. Han har ikke vist for meget, og han er meget motiveret for at vinde Milano-Sanremo. Måske er det nu eller aldrig for ham. Jeg forventer helt sikkert, at han er der i finalen, selv om Peter Sagan er den store favorit sammen med Michal Kwiatkowski. Jeg ville ønske for Gilbert, at han vinder de fem klassikere i sin karriere, for han fortjener det. Men imod Sagan i topform bliver det svært. Jeg synes også, at det nemmere for Gilbert at vinde Paris-Roubaix end Milano-Sanremo," siger Merckx til belgiske Sporza.

 

Om det lykkes for Gilbert at vinde Milano-Sanremo må tiden vise. Du kan følge løbet med liveopdateringer her.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG