Gent vil være vært for VM i 2021
17. marts 2018 07:30 af Mathias Høj Foto: A.S.O.

Det er fastlagt at den nordlige belgiske by, Gent, skal agere vært for de belgiske mesterskaber i 2019. Nu har byen i det nordøstlige Flandern også ansøgt om værtsskabet for VM i 2021.

Med prominente løb som Omloop Het Nieuwsblad og Seks Dage ved Gent samt værtskabet for Tour de France hele tre gange er den belgiske by, Gent, efterhånden erfaren med et rullende felt på landevejen. Byens stærke CV i cykelverdenen har ført frem til en ansøgning om værtsskabet for VM i 2021 i anledningen af verdensmesterskabernes 50 års jubilæum. Belgien har ikke været vært for verdensmesterskaberne siden 2002, hvor Mario Cippolini kunne trække i VM-trikoten i Zolder i Belgien.

 

Gent er blot én ud af i alt tre byer, der har søgt om værtskabet i Flandern. De to andre byer er Antwerp og Oudenaarde. Den flamske sportsminister, Philippe Muyters, har indtil videre ikke givet nogen indikation af tendensen til et bestemt kandidatur. Men taget i betragtningen af en sum på 3,5 millioner euros for at afholde mesterskaberne, så vil det ikke være forkert.

 

”Satsningen er bestemt dyr, men Flandern er en stor fan af cykling. Det er blevet bedømt, at værtskabet er det værd på grund af chancerne for succes er høje,” fortæller Muyters.

 

Flandern er i øjeblikket den eneste kandidat til værtskabet for verdensmesterskaberne i 2021. Beslutningen træffes i september i år. 

 

I 2017 blev verdensmesterskaberne afholdt i Bergen i Norge, hvor slovakiske Peter Sagan vandt for tredje år i træk. Slovakken vandt over norske Alexander Kristoff og australske Michael Matthews.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG