Gaviria vil hele vejen til Milano
18. maj 2017 20:31 af Anders Schelde Mai Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari

Dagens colombianske etapevinder fortalte, at han nu har som mål at vinde pointkonkurrencen og hjælpe Bob Jungels i det samlede klassement.

Efter dagens sejr er 22-årige Fernando Gaviria oppe på tre etapesejre i årets Giro d’Italia. Quick-Steep Floors-sprinteren slog Willier Trestinas Jakub Mareczko i spurten og kunne samtidig cementere sin føring i løbets pointkonkurrence. På trods af den suveræne sejr forløb finalen dog ikke helt uden problemer for Quick-Step Floors. Gavirias lead-out mand Maximiliano Richeze punkterede med 15 kilometer til mål. Det lykkedes dog for Richeze at få kontakt til feltet igen, og han fik kørt Gaviria frem til sejren.

 

”Jeg var lidt bekymret, da Max punkterede, fordi det var tæt på finalen, og feltet kørte meget stærkt. Heldigvis kom han tilbage, og jeg var lettet, for Max er meget vigtig for mig. Jeg vil gerne sige tak til ham og hele holdet, de var fantastiske i dag, og jeg kunne ikke have bedt om mere,” sagde Gaviria efter etapen.

 

Gaviria fører på nuværende tidspunkt pointkonkurrencen med 80 point til Trek - Segafredos Jasper Stuyven. Sidste år valgte André Greipel at udgå af løbet iført netop pointtrøjen for at forberede sig til Tour de France. Gaviria slår dog fast, at han har i sinde at gennemføre årets Giro og dermed sin første Grand Tour.

 

”Jeg kunne aldrig have forestillet mig sådan en sejrsstime i min Grand Tour debut. Jeg havde håbet på, at jeg kunne tage en etapesejr, men at have tre nu overgår alle forventninger. Det har været et hårdt løb indtil nu, men jeg har det godt, og det er vigtigt. Jeg har allerede sagt det, og jeg vil gentage det, jeg vil køre hele vejen til Milano, ikke bare for at vinde pointtrøjen men også for at betale Bob Jungels tilbage, så meget som jeg kan, efter hans hjælp i disse første to uger.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG