Gaviria: Rekorden betyder ikke det store
19. maj 2017 20:30 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari

Fernando Gaviria blev i dag den bedste Grand Tour-debutant i næsten 40 år, men det er ikke noget, han tænker specielt meget over.

Med dagens etapesejr nåede Fernando Gaviria op på fire af slagsen i denne Giro d’Italia - hans første Grand Tour. Sidst, at en rytter tog så mange sejre i deres Grand Tour-debut, var i 1978, da Bernard Hinault viste prøver på sit store talent i Tour de France, men den flotte statistik er ganske irrelevant for colombianeren.

 

”Rekorden betyder ikke det store for mig. Jeg lægger derimod vægt på det, som den beviser: At jeg mødte op til denne Giro d’Italia i topform,” siger Quick-Step-rytteren til sit holds hjemmeside.

 

”Samtidig glæder jeg mig også over disse fire sejre og over, at jeg fortsat har pointtrøjen her inden løbets sidste uge. Det betyder især meget, at så mange colombianere - både fans og andre atleter - er kommet for at heppe på mig.”

 

Dagens sejr var, om muligt, endnu mere imponerende end de første tre. Gaviria kom nemlig ind på den afsluttende kilometer i en alt andet end optimal position, og han måtte dermed åbne sin spurt ganske tidligt.

 

”Jeg troede ærligt talt, at min sejrschance var røget, men jeg besluttede mig for at give den et skud alligevel og så se, hvad det rakte til. Der var vidst omkring 13 ryttere foran mig (da han åbnede spurten, red.), så at tage sejren efter sådan en finalen er noget helt specielt.”

 

Fernando Gaviria har med sine 315 point en føring på hele 123 point i konkurrencen om den cyclan-farvede pointtrøje. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG