Gaviria: Cavendish er mit idol
08. januar 2018 21:10 af Christian BergFoto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari

Den colombinaske sprinter tror, at den britiske superstjerne kan slå Eddy Merckx' rekord.

I sidste års udgave af Giro d'Italia viste Fernando Gaviria for alvor sit høje niveau, der sikrede ham fire etapesejre og sejren i pointkonkurrencen. Den colombianske sprinter skubbede endda stjernen Marcel Kittel væk fra Quick-Step Floors, da tyskeren følte, at han ville være sikrere på egen succes på Katusha-Alpecin.

 

Til sommer skal Gaviria køre Tour de France, og en af de ryttere, han skal forsøge at slå på de franske veje, er Mark Cavendish. De to sprintere har tidligere kørt mod hinanden på banen, og Gaviria afslører, at ”Manx Missile” er hans idol.

 

”Der er mange rytter, som jeg ser op til. Mit idol er dog Mark Cavendish. Jeg kan rigtig godt lide ham, fordi han har været imponerende i Touren. Jeg husker, da han var yngre på Team Highroad, hvor jeg så ham køre på fjernsynet. Nu snakker jeg med ham i løbene. Det er smukt,” siger Gaviria til Cyclingweekly.com.

 

Cavendish kommer nærmere og nærmere Eddy Merckx' rekord for flest Tour de France-etapesejre, som ligger på 34. Gaviria har dog stor tiltro til, at den 32-årige brite, der er noteret for 30 etapesejre, kan gå forbi med tiden.

 

”Jeg tror, at han kan gøre det. Han er rigtig god. Jeg snakkede med ham lige efter episoden i årets sommerens Tour. Vi skriver til hinanden omkring en gang om måneden. Der var hårdt for ham efterfølgende.”

 

Fernando Gaviria er noteret for 25 sejre over sine tre år på WorldTouren.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG