Feltet.dk anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og målrette annoncer. Denne information deles med tredjepart.
ACCEPTÈR COOKIES » LÆS MERE »

Foto: A.Broadway / ASO

Gaudu forudså sejr i Tour de l’Ain

Del på Twitter
Del på Facebook

12.08.2017 kl. 13:31 af Anders Schelde Mai.

David Gaudu havde allerede tilbage i vinters forudset, at den første professionelle sejr ville komme i Tour de l’Ain.

Som ventet blev 3. etape af Tour de l’Ain en magtdemonstration fra det franske FDJ-hold. Til start i det franske etapeløb har holdet blandt andre David Gaudu og Thibaut Pinot. Pinot er allerede en af verdens bedste klatrere, og på trods af et sløjt Tour de France, viste franskmanden på etapen til Oyonnax, hvor skabet skulle stå. Med sig havde han sin 20-årige holdkammerat David Gaudu, som anses for at være et af fransk cykelsports største talenter. Da de to kom til målstregen, lod Pinot sin unge holdkammerat tage sejren.

 

”Vi påtog os favoritværdigheden med Thibaut, og det lykkedes os begge at komme afsted på næstsidste stigning, og derfra gav vi alt. Jeg var en smule i problemer, men Thibaut tog nogle meget store føringer og lod mig sidde bagved, men han gav mig sejren,” sagde Gaudu efter etapen ifølge L’Equipe.

 

Sidste år vandt Gaudu Tour de l’Avenir, og i år blev han nummer ni i Flèche Wallonne. Inden 3. etape havde Gaudut stadig sin første professionelle sejr til gode. At den netop kommer nu, er ikke nogen stor overraskelse for den unge franskmand. Efter etapen fortalte Gaudu, at han under en træningslejr i vinters selv havde forudsagt, at den første professionelle sejr ville komme i det franske etapeløb.

 

”Som det ofte siges, så er det hårdere at vinde blandt de professionelle. Under vintertræningen spurgte Johan Le Bon mig: ”Så hvornår kommer din første professionelle sejr?” Og jeg svarede, at den ville komme i Tour de l’Ain. Jeg ved ikke om det spillede ind mentalt, men jeg vandt det lille vædemål, som jeg havde lavet,” lød det fra Gaudu.

 

Da han kørte over stregen, løftede Gaudu armene mod himlen. En gestus, som han selv fortæller, skyldtes tabet af et nært familiemedlem.

 

”For en måned siden mistede jeg min moster, som var som en anden mor for mig. Så jeg løftede mine arme mod himlen, jeg håber, at hun så mig,” sluttede Gaudu.

LÆS OGSÅ:

FDJ med tre nordiske ryttere til Vuelta a España »

Pinot: Det var ikke svært »

Geniez: Sejren har en speciel smag »

Pinot vinder Tour de l'Ain - Geniez tager etapesejr »

Optakt: Lørdagens kongeetaper i Norge og Frankrig »

SENESTE

TIRSDAG

MANDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk