EKSKLUSIVT

Fuglsang om Touren: Podiet er målet!
22. juni 2018 08:01 af David BrunoFoto: Sirotti

Der er lagt op til det bedste samlede danske Tour-resultat siden 1996, når Jakob Fuglsang til juli skal være kaptajn for Astana-holdet på de franske landeveje, for danskeren sigter højt og går efter podiet.

Jakob Fuglsang er i år enerådende kaptajn på Astana til Tour de France. I modsætning til sidste år kan der ikke komme en endnu større stjerne som Fabio Aru ind fra højre og overtage spotlyset, og det gør, at den danske stjerne har høje forventninger til løbet. Det siger han til Feltet.dk.

 

”Det er helt sikkert min bedste chance og det bedste setup. Jeg tror også, ruten den ligger rigtig godt til mig, så derfor stiler jeg også højt,” sagde han inden årets Schweiz Rundt, hvor hans samlede andenplads næppe har dæmpet forventningerne.

 

Faktisk øjner Fuglsang så gode muligheder i årets løb, at han ikke er bange for at skyde efter stjernene.

 

”Jeg er blevet nummer syv før, så jeg kunne sige top fem, men det er bare ikke rigtigt ambitiøst. Så derfor siger jeg, at det er målet at komme på podiet. Men jeg er selvfølgelig godt klar over, at alt skal klappe, for at det kan lykkes, og jeg skal måske have lidt ekstra held på min side,” siger Fuglsang.

 

I bedre form end nogensinde før

Næsten hvert år i Touren ser man ryttere, hvis klassementdrømme er brast, hurtigt sætte sig andre mål, eksempelvis etapesejre eller bjergtrøjen, men den danske Astana-kaptajn har fuldt fokus på klassementet.

 

”Jeg er i bedre form end nogensinde, og hvis ikke det, så kender jeg i hvert fald mig selv bedre og ved endnu mere om, hvad der skal til for at kunne være med helt fremme, så jeg tror på, det kan lade sig gøre at lave et stort resultat,” siger han.

 

Den 33-årige Tour-kaptajn erkander, at cykelsport også kan være tilfældighedernes spil, og hvis muligheden for en etapesejr byder sig, så slår han naturligvis til, men målet er fra start helt klart.

 

”Jeg går til Touren med ambitionen om at køre klassement, og så må vi se i Paris, hvad det er blevet til,” siger han til Feltet.dk.

 

Jakob Fuglsang er i øjeblikket aktuel med bogen ”Drømmen om Regnbuestriberne og den gule trøje”, som kan købes i Feltet.dks webshop.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG