EKSKLUSIVT

Fuglsang om Schweiz: En vigtig pejling før Touren
09. juni 2018 13:00 af David BrunoFoto: Sirotti

Schweiz Rundt er Jakob Fuglsangs store opvarmningsløb frem mod Tour de France, men den danske Astana-rytter er selvfølgelig klar til at lave endnu et stort resultat, hvis chancen byder sig.

Jakob Fuglsang begynder i dag de vigtigste løbsmæssige forberedelser frem mod Tour de France, når han og resten af Astana-holdet tager fat på Schweiz Rundt, der begynder med en holdtidskørsel. Sidste år var danskeren utrolig stærk i sit opvarmningsløb, Criterium du Dauphine, som han vandt, men i år er planen at time formen lidt anderledes, med større fokus på Tour de France.

 

”Jamen forhåbentlig så er jeg egentlig lidt bagud i forhold til sidste år. Men jeg tror stadig på, at jeg er kampdygtig, og at jeg kan være med fremme, hvor det er sjovt. Men vi får se, det er jo lidt en test i forhold til Touren også, en vigtig pejling på hvor jeg står, og hvad jeg skal arbejde ekstra med, inden den starter,” siger Fuglsang til Feltet.dk.

 

Schweiz Rundt - opvarmning eller vigtigt løb?

Sidste år var Fuglsangs position som kaptajn i Touren ikke så sikker, da Fabio Aru pludselig også meldte sig på banen, men i år er der ingen tvivl om at den 33-årige danske stjerne er kaptajn på Tour-holdet, og det betyder, at han kan fokusere endnu mere på den franske rundtur.

 

”Sidste år, der gik jeg endnu hårdere efter at lave et resultat i Dauphine for at bevise over for holdet, at jeg var værd at satse på i Touren, når nu Aru også kom. Det betød, at jeg måtte tage en slapper mellem de to løb. Nu fandt vi aldrig ud af, hvilken betydning det ville have haft for formen mod slutningen af Touren sidste år (Fuglsang udgik på 13. etape, red.). Men planen i år er i hvert fald at ramme formkurven lidt bedre, så jeg rammer den fra starten af Touren og forhåbentlig kan holde den hele vejen, for den sidste uge bliver utrolig vigtig,” siger Fuglsang.

 

Selvom ideen altså er at ” forhåbentlig holde lidt igen”, så er den efterhånden sejrsvante dansker naturligvis klar til at slå til, hvis chancen byder sig. Som den gjorde det i sidste års Dauphiné eller i Romandiet Rundt i år.

 

”Er sejren inden for rækkevidde, så kan jeg love dig for, at jeg kører med alt, hvad der er,” svarer han trodsigt, da Feltet.dk spørger, om han ikke nedprioriterer et stort løb som Schweiz en smule ved at have så meget fokus på Touren.

 

Du kan følge Schweiz Rundt hver dag her på Feltet.dk, ligesom Jakob Fuglsangs nye bog ”Drømmen om Regnbuestriberne og den gule trøje” kan købes i Feltet.dks webshop.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG