Fuglsang om Froome-dyst: Det bliver spændende
13. februar 2018 14:10 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

Jakob Fuglsang (Astana) skal køre etapeløbet, Ruta del Sol, fra på onsdag, og danskeren skal blandt andre kæmpe mod Chris Froome (Team Sky), der på trods af sin igangværende dopingafgørelse også stiller til start i Spanien.

Det bliver Chris Froomes første løb i sæsonen, når Ruta del Sol bliver skudt i gang på onsdag. Her skal den firedobbelte Tour de France-vinder dyste mod danske Jakob Fuglsang, der dog allerede har været i aktion i Spanien. Han blev samlet treer i Volta a la Comunitat Valenciana, mens han også var med fremme i endagsløbene, Vuelta de Murcia Costa og Clasica de Almeria. Fuglsang har da også selv været særdeles tilfreds med sæsonstarten.

 

”Det er gået godt i starten af året og endda over forventning,” siger Fuglsang til TV 2 SPORT. ”Det er altid godt at komme godt fra start og komme ud af cykelløbene og ikke være kørt helt i bund og smadret, så man kan restituere frem mod næste løb.”

 

’Specielt’ at kæmpe mod Froome

Næste løb for Fuglsang bliver altså så Ruta del Sol, hvor Froome bliver én af konkurrenterne. Det er dog en kontroversiel start, da adskillige cykelkyndige mener, at Chris Froome ikke burde køre på grund af sin igangværende dopingsag. Fuglsang har også bemærket al polemikken omkring briten, dog uden at ytre sin egen holdning.

 

”Det er klart, at det bliver specielt, når Froome er til start. Det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at forløbe,” siger danskeren, som ser Froome og spanske Mikel Landa (Movistar Team) som de største konkurrenter.

 

’Fuglen’ vil gerne fortsætte sin gode sæsonstart, og med fire bjergrige og kuperede etaper samt en enkelstart er det også en perfekt prøvelse forud for sæsonens større mål.

 

”En top-fem er umiddelbart det første mål, men podiet er nok det, vi stiler efter. Det er stadigvæk forberedelse frem mod det første store mål, som er Paris-Nice. Men det er samtidig også en god test, fordi der er enkelstart og nogle bjerge på ruten."

 

I kan læse Feltet.dks optakt til Ruta del Sol (Vuelta a Andalucia) her.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk