Fuglsang-hjælper forlænger med Astana
09. oktober 2017 19:46 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Astana har fornyet kontrakten med den kasakhiske mester i enkeltstart, Dmitriy Gruzdev, som i denne sæson var en vigtig hjælper for flere danskere.

Jakob Fuglsang var inden dette års Tour de France udråbt som kaptajn på Astana-holdet, og sportsdirektør Dimitri Fofonov har allerede afsløret, at silkeborgenseren også skal udfylde denne rolle i næste sæson.

 

Med sig i Frankrig havde Fuglsang kasakheren Dmitriy Gruzdev, som fungerede som trofast hjælperytter for sin danske kaptajn og senere Fabio Aru, da Fuglsang måtte udgå efter et styrt. Gruzdev gjorde det tilsyneladende godt. I hvert fald har Astana i dag annonceret, at parterne har forlænget samarbejdet, så de også har papir på hinanden i den kommende sæson.

 

”Det er min sjette sæson på Astana, og jeg er glad for at kunne fortsætte min karriere på holdet næste år. I begyndelsen af sæsonen vandt jeg det asiatiske mesterskab i enkeltstart og også guldmedaljen i holdtidskørslen med vores landshold. Jeg har dog stadig ambitioner i de europæiske løb, og der vil jeg også gerne lave bemærkelsesværdige resultater. Under alle omstændigheder er et af mine største mål i den kommende sæson som altid at støtte kaptajnerne, og jeg er klar til at yde mit bedste, for at holdet får succes,” siger Gruzdev i forbindelse med fornyelsen.

 

Også Michael Valgren har i denne sæson nydt godt af den dobbelte asiatiske mesters stenhårde arbejde, og deres løbsprogrammer har haft mange ligheder. Gruzdev kørte for Valgren i både forårets brostensklassikere og senere i BinckBank Tour og PostNord Danmark Rundt, som alle sammen er løb, hvor Valgren bestred kaptajnrollen.

 

”Dmitriy er en rytter, som man altid kan regne med. Han har det godt i både brostensklassikere og Grand Tours, hvor han altid befinder sig i nærheden af kaptajnen. Derudover er han en værdig repræsentant for Kasakhstan ved de internationale mesterskaber på højeste niveau. Det beviser hans præstationer ved de asiatiske mesterskaber. Jeg er meget glad for, at Dmitriy fortsætter sin karriere hos Astana,” roser manager Alexander Vinokourov.

 

Dmitriy Gruzdev blev professionel som 25-årig og har vundet otte cykelløb - dog aldrig nogen uden for Asien.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG