Froome efter endnu et nederlag i Giroen: Jeg havde bare ikke benene i dag
16. maj 2018 21:00 af Andreas N. Weisberg Foto: Sirotti

Det var endnu engang en slagen Froome, der måtte forsvare sin position i klassementet til rapporterne efter onsdagens 11. etape af dette års Giro d’ Italia.

Uret nåede at runde 40 sekunder før briten rullede over målstregen på dagens afsluttende stigning. Endnu en dag med bjerge var lig med endnu en dag med et tidstab til den firedobbelte Tour de France vinder, der dag for dag kan se sig selv sejle længere ned i klassementet, hvor han nu, efter 11 etaper, er at finde hele 3:20 efter Simon Yates, på en 12. plads.

 

”Der var et styrt i finalen, som jeg blev fanget bagved. Dette skabte et lille hul og efter det jagtede jeg de andre på den sidste del af det flade før stigningen. Da vi så ramte den sidste kilometer, havde jeg bare ikke benene til at indhente de forreste,” sagde Froome ifølge Cyclingnews.com til den fremmødte presse efter etapen.

 

Det var dermed tredje gang, ud af lige så mange mulige, at Chris Froome tabte tid til sin britiske landsmand Simon Yates, når det har gået opad. Men Froome har ikke opgivet alt håb endnu og lægger vægt på, at der stadig er meget, der kan ske i løbet af den sidste halvdel af løbet.

 

”Vi har set hvor hurtigt det kan skifte for klassementsrytterne, så vi bliver bare nødt til at blive ved med at gå hårdt til den og gøre alt vi kan.”

 

Angående formen, tror briten på, at den nok skal komme, men indtil videre kan han mærke positive ændringer fra dag til dag. Dog ligger han ikke skjul på, at de styrt han har oplevet indtil videre i løbet, ikke just har hjulpet ham på vej.

 

”Jeg nærmer mig så småt dag efter dag, men jeg er ikke på 100% endnu. Det er også klart, efter alle de ting er er sket med min højre side af kroppen, men jeg er optimistisk. Men jeg skal nok komme tilbage, der er stadigvæk mange hårde etaper tilbage af løbet.”

 

Før der venter feltet en bjergrig weekend, skal morgendagens etape på 214 kilometer lige krydses af listen. En kategori-fire stigning lige før mål er mere eller mindre det eneste svære element på etapen, der ellers er pandekageflad.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG