Fransk amatørrytter død efter uheld under løb
21. oktober 2017 14:02 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Unipublic

20-årige Mathieu Riebel blev i går erklæret død efter et voldsomt sammenstød med en ambulance på en nedkørsel i Tour de Nouvelle Caladonie.

Cykelsporten blev i går ramt af tragedie, da Shell Pacific-rytteren Mathieu Riebel omkom under Tour de Nouvelle Caladonies niende etape.

 

Den blot 20-årige franskmand var på vej frem til feltet med sin kaptajn, Erwan Brenterch, som lå på løbets samlede tredjeplads, på hjul, da han i et sving blev ramt af en modkørende ambulance. Ifølge præsidenten af den lokale cykelunion, Gérard Salaun, kørte Riebel med omtrent 80 kilometer i timen, da uheldet skete.

 

Erwan Brenterch, som altså sad på Riebels hjul efter en tidligere defekt, brækkede sit ene ben som resultat af sammenstødet, men overlevede altså.

 

Ruten var ikke helt lukket af for almen trafik, men løbsarrangørerne havde til gengæld sørget for, at køretøjerne først blev lukket ud på vejen, når rytterne var kørt forbi. Hvorfor Riebel og Brenterch så alligevel mødte modkørende trafik i svinget, vides endnu ikke.

 

På løbets officielle Facebook-side udtaler man følgende:

 

”Ryttere, hold, venner, journalister og alle andre, der er med til Tour de Nouvelle Caladonie, er i dag (i går, red.) blevet informeret om det tragiske uheld, der skete på nedkørslen fra Col de la Pirogue, og som kostede Mathieu Riebel sit liv og alvorligt skadede Erwan Brenterch, som begge kørte for Shell Pacific-holdet.”

 

”Mathieu var i færd med at køre sin kaptajn frem til feltet igen efter nogle problemer med cyklen. Uheldet skete på en hurtig del af nedkørslen, hvor rytterne blev ramt af et køretøj. Hele løbsorganisationen ønsker at kondolere overfor Mathieus familie.”

 

Dagens etape, som er løbets sidste, er blevet forkortet og neutraliseret. Sammen med rytterne fra det sideløbende dameløb, Au Tour d’Elles, vil feltet køre en kort etape i Riebels ære.

 

Klassementet efter torsdagens ottende etape af løbet bliver også det endelige af slagsen, hvormed Erwan Brenterch slutter på den samlede tredjeplads. Leo Danes fra OPT-holdet vinder samlet, mens Brenterch og Riebels hold, Shell Pacific, vinder holdkonkurrencen. 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG