Fraile efter skifte til profilfattige Astana: Lopez har en stor fremtid
10. januar 2018 19:14 af Mathias Mundbjerg Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari

Omar Fraile ser frem til at komme i gang med sæsonen efter skiftet fra Dimension Data, og han er ikke bekymret over tabet af Fabio Aru.

Danskerkolonien på Astana får i den kommende sæson selskab af klatreren Omar Fraile, som bedst kendes for at have erobret bjergtrøjen i Vuelta a España og vundet en etape i Giroen. Sidstnævnte sejr indtraf i den forgangne sæson, og Fraile er bevidst om, at han har taget et skridt op i tiden på Dimension Data.

 

”Det har været to fantastiske år, hvor jeg synes, jeg virkelig har udviklet mig meget. Jeg er meget glad for tiden på holdet, men nu er det tid til at starte et nyt kapitel på et nyt hold, hvor jeg håber, at jeg kan yde, hvad holdet forventer af mig,” siger Omar Fraile i et interview med Ciclo21.

 

Astana mistede op til 2017-sæsonen Vincenzo Nibali til Bahrain-Mehrida, og i den netop overståede transfersæson var det så Fabio Aru, der forlod holdet. Derudover mistede holdet på tragisk vis Michele Scarponi i april, da han blev kørt ned under træning. Dermed er mange af de store navne fortid på holdet, men det bekymrer ikke Fraile.

 

”Vi har nogle gode kaptajner at arbejde for, og jeg tror, at jeg kan blive en vigtig mand for dem. Det er rigtigt, at de var nogle store ledere, men forinden har de også været gennem den fase, hvor vi andre er nu. Jeg tror, Miguel Angel Lopez går en stor fremtid i møde, og dette kan blive hans gennembrudsår. Han har allerede vist, at han kan køre klassement på et højt niveau”, lyder det fra den nytilkomne spanier.

 

Har VM i kikkerten
Han kender endnu ikke sin løbskalender, men han har gjort sig nogle tanker om, hvor han gerne vil stille til start.

 

”Jeg har altid sagt, at Touren er et løb, jeg gerne vil køre, og forhåbentlig får jeg muligheden en dag. På den anden side elsker jeg Giroen, og jeg bliver glad, hvis jeg skal køre det,” siger Fraile, som vil køre det ene af løbene i kombination med Vueltaen, som blandt andet skal bruges som opvarmning til et af sæsonens helt store mål - VM i Innsbruck.

 

”Jeg vil ikke benægte, at jeg ville være henrykt over at blive udtaget. Det er ikke min beslutning, om jeg skal afsted, men jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg gerne vil komme godt ud af Vueltaen for at være klar til VM. Alejandro Valverde er en stor kaptajn, og jeg synes, dette VM passer godt til mine karakteristika, så det er et løb, hvor jeg ville gøre stor nytte,” siger Omar Fraile.

 

27-årige Fraile kørte inden sit ophold på Dimension Data fire sæsoner for spanske Caja Rural.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG