LIVE nu: Følg den neglebidende finale på Arctic Race
13. august 2017 17:10 af Emil AxelgaardFoto: ©Tim De Waele/TDWsport.com

Efter et veloverstået Tour de France rettes fokus langsomt mod Vuelta a Espana, der indledes om mindre end to uger. I denne uge kaster nogle af aktørerne sig ud i de sidste forberedelser i en af sportens nyskabelser, det smukke og helt unikke etapeløb Arctic Race of Norway. Den norske begivenhed har som altid tiltrukket et fornemt felt, der anføres af formstærke Dylan Teuns samt den lokale helt og nykårede europamester, Alexander Kristoff. Fra torsdag til søndag kan du følge løbet på Feltet.dk.

Som dansker må man misunde nordmændene deres evne til at omsætte en voksende cykelbegejstring til store cykelbegivenheder. På ganske få år har vores cykelgale naboer etableret sig som et førende cykelland med ikke mindre end tre store etapeløb, Tour of Norway, Tour des Fjords og Arctic Race of Norway. Specielt sidstnævnte fremstår som en helt unik begivenhed, idet det afvikles længere mod nord end noget andet cykelløb, og det var netop dette, der gjorde Tour de France-arrangørerne ASO interesserede i ideen, da den først blev bragt op for nogle år siden. Cykelsportens mest magtfulde organisation slog sig sammen med de lokale ildsjæle, og sammen har de skabt en aldeles interessant begivenhed, der på torsdag indledes for femte gang.

 

Løbet afvikles over fire dage og byder i år på en mindre sprintervenlig rute end tidligere. Hidtil har der været mindst to etaper for de hurtige folk, men i år kan de kun vente at slås om sejren på onsdagens 2. etape. I stedet er det et perfekt løb for puncheurs og ardennerspecialister, der specielt på de to sidste etaper vil skulle afgøre slaget imellem sig. Lørdagens etape byder på en bjergafslutning på en dog ikke så svær stigning, mens en knaldhård rundstrækning vil gøre sidste etape til den måske sværeste. Også torsdagens etape har med en sen stigning mulighed for at skabe splittelse, og dermed er der udsigt til et hårdt løb, hvor alt vil være åbent helt til sidste øjeblik.

 

Den lokale helt Alexander Kristoff fører naturligvis feltet an, men han kan ikke blande sig i kampen om sejren på denne rute. Den store favorit er i stedet formstærke Dylan Teuns, der håber at vinde igen efter sejrene i Tour de Wallonie og Tour de Pologne. Han skal slås med navne som den tidligere vinder Rein Taaramae, en genfødt Damiano Cunego samt den lokale helt Sven Erik Bystrøm, hvis han vil fuldende sit hattrick.

 

Torsdag, lørdag og søndag kan du følge den sidste del af etaperne her. Alle dage starter vi umiddelbart efter afslutningen på BinckBank Tour og dækker den sidste times tid indtil den forventede afslutning ca. klokken 18.00. Fredag kører de tidligere, og her køres finalen samtidig med BinckBank Tour. Vi vil undervejs i vores opdatering fra Holland og Belgien orientere om udfaldet af etapen i Norge.

 

Du kan læse en detaljeret optakt til løbet, og vi vil hver dag have optakter til etaperne. Du kan tillige læse optakter til to af ugens øvrige store etapeløb, Tour de l’Ain, der har Chris Anker Sørensen til start, samt Colorado Classic.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG