EKSKLUSIVT

Flyvende De Pauw har fået ro i sindet efter nogle svære dage
06. februar 2018 02:34 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Feltet.dk / Nikolai Corfitz Jensen

Gode nyheder på familiefronten gjorde, at Moreno De Pauw i aftes kunne hæve sit niveau på cyklen og være med til at tage føringen i Bilka 6-dagesløbet.

Det har ikke været benene, men derimod hovedet, der har manglet for Moreno De Pauw de seneste par dage i det københavnske 6-dagesløb.

 

Belgieren har præsteret en tak under sit sædvanlige høje niveau de seneste tre dage, hvor først Mørkøv og De Ketele i par nummer 7 og siden Hester og Lampater i par nummer 9 overhalede De Pauw og hans makker, Yoeri Havik, som ellers lå på førstepladsen efter det første døgn.

 

Men i dag var han tilbage på toppen, da han og Havik tog en omgang på 7’erne og dermed lagde sig i spidsen af det københavnske 6-dagesløb inden dets sidste døgn - og det var der en helt særlig grund til.

 

”Jeg har haft en svær uge. Inden løbets anden dag fik jeg en opringning fra Belgien, hvor jeg fik at vide, at min bedstemor havde fået et slagtilfælde, og at hun var indlagt på hospitalet,” fortalte 26-årige Moreno De Pauw efter aftenens parløbshandicap til Feltet.dk.

 

”I dag fik jeg så en rigtig god nyhed, nemlig at hun er i bedring. Det gav mig ro i sindet, og så kunne jeg endelig bruge de gode ben, som jeg har haft hele ugen.”

 

”Cykelsporten handler ikke kun at have benene. Man skal også være med mentalt.”

 

Kun fire point

Dagen kunne næppe have gået meget bedre for De Pauw, der efter den glædelig nyhed fra Belgien gik ud og kørte en nærmest perfekt dag.

 

Sammen med Yoeri Havik skrabede han nok point sammen til at overhale 7’erne - hvis man altså kunne indhente den omgang, man var bagud med.

 

”Jeg fik jo endelig vundet omgangen på tid, så der kunne jeg mærke, at topfarten var i orden,” fortsætter en storsmilende Moreno De Pauw.

 

”I parløbshandicappen kunne jeg også mærke, at der var hul igennem til benene, hver gang jeg angreb. Jeg følte, at vi var i stand til at tage omgangen på Kenny [De Ketele] og Michael [Mørkøv], og det gjorde vi så! Vi er på omgangshøjde, men der resterer en meget svær dag.”

 

Kun fire point adskiller nemlig de to toppar, og det er derfor meget svært at kalde nogen af dem for favoritter. Til gengæld blev begge pars opgave nemmere af, at Marc Hester og Leif Lampater tabte to omgange i parløbshandicappen, hvormed de reelt set er ude af kampen om den samlede sejr.

 

”Det er det selvfølgelig blevet nemmere af, men jeg har omvendt hele tiden ment, at 7’erne var vores største modstandere, og at vi ville have rigeligt at gøre med bare at styre dem,” forklarer De Pauw.

 

”Vi kommer til at sidde og holde øje med Kenny [De Ketele] og Michael [Mørkøv], men vi er også klar over, at vi ikke kan køre defensivt hele dagen.”

 

”Der er kun fire point mellem os, og 7’erne er uhyre stærke, så vi kommer nok til at bruge en del tid i morgen på at udarbejde vores taktik.”

 

Men i bund og grund skal I vel bare sidde klistret til 7’ernes baghjul?

 

”Ja, men de vil med garanti også prøve at sidde klistret til vores!”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk