Flandern vil have VM i 2021
12. januar 2018 15:21 af Jørgen Nielsen Foto: Sirotti

Flandern er klar til at byde på at organisere verdensmesterskabet på landevej i 2021, som for øvrigt er 100-året for afholdelsen af det allerførste VM.

Den flamske sportsminister Philippe Muyters har regeringens opbakning til at byde på arrangementet, og har fået ikke mindre end 3.5 millioner euro dvs. omkring 26 millioner danske kroner til at forberede buddet sammen med de respektive flamske cykelorganisationer. Ministeren mener, at det er på høje tid VM kommer til Flandern igen.

 

“Flandern er jo nærmest cykelsportens vugge, og vi har ikke haft VM siden i 2002 i Zolder (hvor Løvernes Konge, Mario Cipollini, løb med sejren red.). Nu er der mulighed for af afholde det i 2021, hvor der er 100 års jubilæum, og den skal vi selvfølgelig udnytte”, siger sportsministeren til Het Laatste Nieuws i dag.

 

Buddet vækker naturligt begejstring i det cykelgale land. Og den tidligere verdensmester fra Lugano i 1996, Johan Museeuw, mener, at ruten naturligvis skal tage de elementer i betragtning, som netop karakteriserer cykelsport i Flandern dvs. hellingerne (bakker) og brostenene.

 

”Det kunne sagtens være en rute, der minder om Flandern Rundt. Alle kender den rute, og der er mange ting at se, og det vil promovere vores land på smukkeste vis. Jeg ville lade løbet starte i Oudenaarde, og så fortsætte ud i landskabet og med en del hellinger. Det vil være fantastisk, hvis vi får VM. Cykelløb ligger ganske enkelt i de flamske gener, og vi kan godt tillade os at være lidt chauvinistiske, når det handler om cykelsport”.

 

Et VM i Flandern er også sød musik i ørerne på en anden gammel kæmpe nemlig Mr. Paris-Roubaix himself, Roger De Vlaeminck. Men han er ikke helt enig med Museeuw, når det handler om rutens sværhedsgrad.

 

“Det skal være sikkert. Så jeg ville ikke føre feltet hen over Kemmelberg eller lignende svære hellinger. Men man kan vælge nogen, der er knap så farlige som fx Edelare og Volkegemberg, der nok skal bide i musklerne alligevel. Men ruten skal være så hård, at fårene  bliver skilt fra bukkene. Vi skal ikke have et stort felt ind på målstrækningen og spurte om sejren”, siger De Vlaeminck.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG

ONSDAG