Fem danske hold allerede klar til Danmark Rundt i 2018
07. december 2017 14:52 af Jesper Johannesen Foto: Mikael Larsen

I dag blev ruten og holdene til PostNord Danmark Rundt offentliggjort. Allerede nu ligger det fast, at fire danske kontinentalhold og landsholdet skal køres i næste års udgave af løbet. 

Kvalifikationssystemet til PostNord Danmark Rundt er droppet i 2018. 

På pressemødet i Aalborg løftede Jesper Worre nemlig sløret for, at de fire danske 2018-registrerede kontinentalhold allerede nu er udtaget til at deltage i 2018-udgaven af løbet. Tidligere har de danske hold skullet kvalificere sig til løbet, og først umiddelbart efter de danske mesterskaber i juni fået klarhed over, hvorvidt det var udtaget eller ej.
 

"Det har været et stort ønske for de danske kontinentalhold at få klarhed over, hvorvidt de i den kommende sæson kører med i PostNord Danmark Rundt. Løbet er afgørende for holdenes kommercielle muligheder, og derfor giver det rigtig god mening, at de fire hold allerede nu har vished om deres deltagelse, siger løbsdirektøren, der understreger, at tiden var moden til at ændre udtagelsesproceduren forud for 2018-udgaven af løbet," forklarer Jesper Worre. 
 

"Forhåndsudtagelsen er et resultat af det enormt høje niveau, som de fire hold de foregående år har vist internationalt. Desuden vurderer vi, at de fire mandskaber alle går styrket ind til 2018-sæsonen, så selvfølgelig skal de køre med i PostNord Danmark Rundt," tilføjer løbsdirektøren
.

BHS - Almeborg Bornholm, coloQuick, Riwal Ceramicspeed og Team Virtu Cyclings deltagelse er betinget af, at holdene kører alle PostNord Cup-afdelinger og de danske mesterskaber i 2018.


 

Ni internationale hold er også på plads
Foruden de fire danske hold har følgende ni internationale hold også givet tilsagn om deltagelse i løbet:

WorldTour-hold: Astana Pro Team, Team Sunweb.

Prokontinentalhold: Aqua Blue Sport, Gazprom-RusVeloWanty - Groupe Gobert, Bardiani CSFSport Vlaanderen-Baloise, Roompot-Orange, Team Novo Nordisk.

Nationalt Team: Team PostNord Danmark


14 hold i alt udtaget
Dermed er foreløbig 14 hold klar til PostNord Danmark Rundt 2018. "Med 14 hold der allerede har meldt sig klar og med flere åbne forhandlinger, så ser det rigtig fint ud i forhold til at præsentere et topfelt til august.

"World Tour-holdene har stadig en meget travl kalender, men til gengæld ser det ud til at vi får de bedste af de professionelle kontinentalhold til start. Og hvad der er væsentligt for os er, at vi kan præsentere de bedste danskere, i et felt, der leverer topklasse cykelløb," slutter Jesper Worre.

 

Danmarks Cykle Unions formand Henrik Jess Jensen udtaler i en pressemeddelelsen omkring udtagelsen.

"Udtagelsen af de fire danske kontinentalhold er et klar signal om, at Danmarks Cykle Union ønsker at anerkende det store talentudviklingsarbejde, som holdene tager ansvar for i dansk cykelsport. Den tidlige udtagelse giver holdene og deres sponsorer mulighed for at planlægge sæsonen bedre end tidligere, frem mod Danmarks største etapecykelløb."
 

Feltet.dk livestreamede hele pressemødet i Aalborg, du kan se det herunder.
 

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk