Fabio Aru: Jeg har ikke givet op endnu
15. maj 2018 21:35 af Andreas N. Weisberg Foto: Sirotti

Aru, der har haft en forholdsvis sløv start på dette års Giro d’ Italia, brugte hviledagen på at overbevise pressen og sine modstandere om, at han stadig tror 100% på sin egne evner.

ormen har ikke været hvor den skulle være, indtil videre i dette års Giro for italienske Fabio Aru. ’Mangel på løbsdage før Giroen’ har været en af forklaringerne på, hvorfor Aru ikke har kunnet sidde med de bedste, når det har gået opad. Arus træner og tidligere Astana holdkammerat Paolo Tiralongo udtalte sig til La Gazzetta dello Sport på hviledagen og uddybede Arus forklaring med, at han på nuværende tidspunk kun kører 80%, af hvad han burde kunne køre.

 

Aru, der på søndagens bjergetape mistede et minut og 14 sekunder til løbets fører, Simon Yates, forklarede sig også på hviledagen om hvad det er, der ikke helt spiller for ham:

 

”På Gran Sasso havde jeg simpelthen ikke benene. Der er ingen andre forklaringer,” sagde han.

 

”Vi må huske Nibali for to år siden og da jeg endte på podiet i 2015. Mange gode såvel som dårlige ting kan ske på to uger. Selvom jeg er 2:30 efter i det samlede klassement, er Giroen stadigvæk helt åben.”

 

Selvtilliden fejler dog intet hos den 25-årige italiener, der stadig mener, at han har lige så godt chancer for at vinde Giroen som de andre favoritter.

 

”Hvis jeg skulle spille på hvem der vinder Giroen, vil jeg spille på mig selv. Nu hvor jeg ikke er en favorit længere, er jeg i en meget bedre position.”

 

Adspurgt om et Giro-exit havde været på bordet så han kan få lov til at fokusere på Touren i stedet for, svarer Aru: ”Ingen chance. Vi er fokuseret på dette løb, og der er stadig en masse der skal gøres færdigt.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG