Ewan i spidsen for Mitchelton-SCOTT til Tour de Slovenie
12. juni 2018 20:27 af Mathias Høj Foto: A.S.O. / Alex Broadway

Caleb Ewan og resten af Mitchelton-SCOTT-holdet pudser den sidste form af før Tour de France, når det onsdag går løs ved den 25. udgave af Tour de Slovenie.

De største sprinterer vil i de kommende dage slås i kampen om positioner, når Tour de Slovenie skal afvikles. I blandt disse sprinterer finder man blandt andet australske Caleb Ewan, der stiller til start ved det slovenske etapeløb. Australieren skal op imod store sprinterer som Marcel Kittel, Mark Cavendish og Dylan Groenewegen, når det onsdag går løs med første etape til Murska Sobota i Slovenien.

 

Ewan er ligesom mange andre i øjeblikket i gang med at forberede sig til sommerens Tour de France. Den 23-årige australske sprinter håber derfor også på at kunne yde en god indsats i de slovenske etapeløb. Australieren har en ambition om at vinde en etapesejr samt finpudse formen frem mod sommerens franske etapeløb.

 

”Vores ambitioner til Tour de Slovenie er at vinde en etape og mere vigtigt at finjustere lead-outet for sidste gang inden Tour de France, da det er vores sidste chance. Vi har to sprintmuligheder, så vi vil give den fuld gas for at forsøge at vinde, lave finjusteringer til vores lead-out og få det perfekt før Touren starter,” foræller Ewan i en pressemeddelelse.

 

Mezgec: Ser frem til at køre på hjemmebane

Holdets anden sprinter slovenske Luka Mezgec er også med på holdkortet, når der skal køres cykelløb på hjemmebane. Den 29-årige slovener har før vundet en etape i det hjemlige etapeløb og ser frem til at køre på hjemmebane, men Mezgec er godt klar over rollefordelingen til dette års udgave af Tour de Slovenie.

 

”Jeg ser virkelig frem til mit hjemmbaneløb, specielt efter de dejlige minder jeg har fra sidste års løb. Selvfølgelig kommer min rolle til at blive anderledes i år i forhold til sidste år. Jeg er i min hverdagsrolle og første mål er at finjustere sprintertoget samt forsøge at vinde de første to etaper. Efter er det all in på gode præstation før den afsluttende holdudtagelse til Tour de France,” siger Mezgec i en pressemeddelse.

 

Sportsdirektør Lapage: Løbet vil blive brugt som forberedelse til Touren

Mitchelton-SCOTTs sportsdirektør Laurenzo Lapage ser også det slovenske etapeløb, som et led i forberedelserne mod Tour de France. Lapage lægger heller ikke skjul på, at et stærkt sprinterfelt er repræsenteret i det slovenske etapeløb, hvilket giver mulighed for god træning af lead-out mod de bedste.

 

”Tour de Slovenie vil blive brugt til den sidste forberedelse før Tour de France. Det er en god mulighed for os til at træne processerne omkring vores sprintertogs variationer, og med store sprinterer som Marcel Kittel, Mark Cavendish og Dylan Groenewegen på startlisten vil det blive en højintens kamp mellem sprinterne forud for Tour de France. Vores mål er at vinde etaper og at gøre et godt resultat på enkeltstarten også,” fastslår sportsdirektøren i en pressemeddelelse.

 

Mitchelton-SCOTTs hold til Tour de Slovenie:

Daryl Impey

Jack Bauer

Luke Durbridge

Caleb Ewan

Matthew Hayman

Roger Kluge

Luka Mezgec

 

Første etape af Tour de Slovenie bliver skudt i gang onsdag den 13. juni

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG