Endnu en World Cup-guld til Niklas Larsen
04. december 2017 10:35 af Philip Tarning-Andersen Foto: Roberto Bettini / UEC

Niklas Larsen sluttede World Cuppen i banecykling af med at vinde guld i omnium.

Det blev hele to guldmedaljer til Niklas Larsen ved den netop overståede bane-World Cup-afdeling i canadiske Milton. Efter at han i fredags vandt guld i pointløb, lykkedes det ham i nat også at vinde OL-disciplinen, omnium.

 

Larsen kom ok fra start med en femteplads i scratch og en sjetteplads i tempoløb. I udskilningsløbet vandt den danske rytter, og dermed avancerede han til den samlede tredjeplads inden det afsluttende pointløb. Schweiziske Gael Süter førte med 112 point, mens briten Oliver Wood havde 108 point mod Niklas Larsens 102. De tre skilte sig noget ud fra resten, da de resterende ryttere højest havde 88 point.

 

I det afsluttende pointløb viste Larsen igen sin enorme styrke. Det lykkedes ham at vinde en omgang på feltet, hvilket hverken Wood eller Süter præsterede. Da der ikke blev vundet mange spurtpoint undervejs fra nogen af de tre ryttere, så afgjorde det løbet. Larsen vandt med 132 point mod 120 til Wood og Süter stadig på 108.

 

I den samlede World Cup øgede Larsen sin føring, hvor han nu har 1450 point, mens græske Christos Volikakis er på andenpladsen med 860 point. En bare rimelig indsats af Larsens i næste weekends World Cup i Chile vil formentlig sikre ham den samlede sejr.

 

Sjetteplads til 4000 meter-holdet

Samtidig med at Larsen kørte omnium var han også med på det danske 4000 meter-hold i første runde. Udover ham kørte Mathias Alexander Larsen, Mathias Krigbaum og Matias Malmberg.

 

Holdet var faktisk tæt på en plads i bronzefinalen i deres duel mod Schweiz. Med tiden 4.06,678 var holdet blot et sekund fra at komme i bronzefinalen, men det endte dog med en sjetteplads. Efter 3000 meter lå danskerne til en plads i bronzefinalen, men de tabte lidt for meget tid på de sidste 1000 meter.

 

New Zealand endte med at vinde guld foran Canada, mens Schweiz slog USA i bronzefinalen. I den samlede World Cup deler Danmarks føringen med Tyskland.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk