EM-guld til Trine Schmidt i pointløb
20. oktober 2017 17:18 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk

Trine Schmidt var den stærkeste, da damernes EM i pointløb her til eftermiddag blev afviklet.

En rytter var bare stærkere end de andre, og hun var dansk. Trine Schmidt var helt suveræn mod slutningen af damernes EM i pointløb og vandt guld med dobbelt så mange point som nummer to.

 

Trine Schmidt gjorde ikke meget væsen af sig i starten af det 25 km lange løb, men de kræfter blev sparet til senere og brugt klogt. Inden den fjerde af de ti spurter angreb hun alene og fik forholdsvis hurtigt opbygget et stort forspring til feltet. Angrebet betød, at hun vandt to spurter, men vigtigst af alt hentede hun også en omgang på feltet og kørte sig med point i front af løbet.

 

Flere ryttere havde dog tidligere sikret sig en vunden omgang, så der var ingen sikker medalje alene for det. Men Schmidt havde meget at give af til sidst, og i tredjesidste spurt sikrede hun sig et rigtig godt udgangspunkt. Hun vandt spurten med en stærk spurt fra front og kom dermed op på otte points forspring til nummer to i løbet.

 

Efter spurten prøvede russiske Gulnaz Badykova et soloangreb. Da hun tidligere havde vundet en omgang, kunne Schmidt ikke tillade, at det skete igen, hvis hun ville vinde løbet. Derfor gik hun alene efter russeren og fik hentet hende. Schmidt holdt sig foran feltet, og på den måde vandt hun også næste spurt og øgede sin føring til 13 point.

 

Med kun en spurt tilbage, kunne hun kun fravristes titlen, hvis en anden rytter vandt en omgang. Men Schmidt var ikke færdig med sit angreb, og i stedet kom hun op til feltet og vandt endnu en omgang. Dermed satte hun en tyk streg under sejren. Badykova sikrede sig sølvmedaljen i sidste spurt, mens hviderussiske Tatsiana Sharakova lige akkurat fik vippet norske Anita Stenberg væk fra endnu en skandinavisk medalje.

 

Trine Schmidt har endnu en start tilbage ved dette EM. Det sker, når hun søndag kører parløb med Amalie Dideriksen.

 

Resultat

1 Trine Schmidt - Danmark 62

2 Gulnaz Badykova - Rusland 31

3 Tatsiana Sharakova - Hviderusland 29

4 Anita Stenberg - Norge 29

5 Jarmila Machacova - Tjekkiet 28

6 Charlotte Becker - Tyskland 23

7 Letizia Paternoster - Italien 18

8 Elinor Barker - Storbritannien 10

9 Ganna Solovei - Ukraine 8

10 Verena Eberhradt - Østrig 8

11 Kirsten Wild - Holland 5

12 Lydia Gurley - Irland 5

13 Ane Iriarte - Spanien 1

14 Coralie Demay - Frankrig 0

15 Annelies Dom - Belgien -17

16 Lena Mettraux - Schweiz -20

 

Udgået

DNF Daria Pikulik - Polen

DNF Alzbeta Bacikova - Slovakiet

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG