EF Education First skriver med vinderen af U23 Flandern Rundt
01. juni 2018 11:12 af Rasmus Mikkelsen Foto: Sirotti

21-årige James Whelan har underskrevet en kontrakt med EF Education First. Han kører resten af sæsonen for World Tour mandskabet som stagiaire, inden hans neo-pro kontrakt begynder fra starten af næste sæson.

Australske James Whelan var så sent som i marts 2016 faktisk slet ikke cykelrytter. Whelan var derimod en passioneret løber. En skade i akillessenen fik ham dog til at kaste sig over cyklingen i stedet. Det har siden vist sig at være et godt valg, da han nu kan skrive på sit CV, at han er cykelrytter på World Tour-holdet EF Education First.

 

Whelan, der kommer til fra EF Education Firsts udviklingshold, Drapac-EF, vandt tilbage i april U23-udgaven af Flandern Rundt, hvilket for alvor beviste hans potentiale. Whelan er, ikke overraskende, både glad og en smule forbavset over, at han nu har skrevet kontrakt med et World Tour-hold.

 

”Det hele er sket meget hurtigt. Hvis nogen for seks måneder siden havde fortalt mig, at jeg ville have underskrevet en treårig World Tour-kontrakt nu, så havde jeg ikke troet på dem. Det ville have været vidunderligt, men jeg ville have tænkt: ”For at det skal kunne ske, så skal alt gå helt perfekt”. Jeg har været heldig med at have de rigtige mennesker omkring mig og med at have haft den rigtige form til at få de rigtige resultater på de rigtige tidspunkter,” lyder det fra Whelan.

 

Øverst på ledelsesgangene hos EF Education First er man også glade for at kunne bringe Whelan ind på holdet.

 

”Jimmy (James) er tydeligvis en talentfuld ung rytter, og en som vi er meget spændte på at få med ombord. Det er ikke kun fordi, vi kan se hans potentiale som atlet - han er passioneret omkring cykelløb og passioneret omkring uddannelse, og tænker udenfor de traditionelle cyklenormer,” lyder rosen for Whelans nye chef Jonathan Vaughters.

 

 

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG