Dumoulin gav alt, men måtte se sig slået af brølstærke Yates
16. maj 2018 20:00 af Andreas N. Weisberg Foto: Sirotti

11. etape af Giroen viste endnu en gang styrkeforholdet imellem de helt store stjerner. Yates udbyggede sin føring, imens Dumoulin igen viste sig som den stærkeste forfølger.

 

Selvom der på korten ’kun’ ventede feltet en kategori-fire stigning op til målstregen på 11. etape af Giroen, blev det alligevel et favorit-felt splittet i atomer, der ankom til stregen. Blandt dem der havde en off-dag var Froome, der igen mistede tid til sine rivaler. Dumoulin viste sig som den stærkeste af de andre favoritter, da han kun smed to sekunder til den australske fører af løbet.

 

”Jeg syntes også, at dagens etape passede mig rimelig godt, men der var én rytter der var stærkere end mig. Jeg er tilfreds med min præstation i dag. Det er allerede i hele Giroen, at han var været lidt bedre kørende end mig, og jeg kan umuligt væres skuffet. Jeg gav alt, men kunne simpelthen ikke lukke hulet,” udtalte Dumoulin sig efter etapen.

 

Dumoulin, der stadig tager sig af den samlede andenplads i klassementet, er nu 47 sekunder efter Mitchelton-Scott rytteren og føler, at han begynder at kunne måle sig med rytteren i den lyserøde trøje.

 

”Jeg tror, at Yates er den moralske vinder i dag, men jeg håber, at det vil vende. Jeg var meget tæt på i dag, tættere end jeg har været før. Jeg håber, at jeg kommer tættere og tættere på hver dag.”

 

Dagens etape bekræftede de problemer som nogle af stjernerytterne har oplevet siden starten af løbet. Ryttere som Aru og Froome, der allerede skulle se langt efter Yates i klassementet før dagens etape, mistede henholdsvis 21 og 40 sekunder til dagens vinder. Dog er den hollandske tempo-maskine ikke i tvivl om, at løbet ikke er kørt for de andre stjerne endnu.

 

”Aru, Froome og alle de andre ryttere der er med i top-ti, de er i hvert fald stadig med i kampen om sejren. Der er stadig meget der kan ske i den kommende weekend og den sidste uge,” sluttede han af med.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk