Dumoulin efter styrt: Vi må se i morgen
16. maj 2018 09:50 af Rasmus Mikkelsen Foto: Sirotti

10. etape i Giro d’Italia blev en begivenhedsrig én af slagsen for flere af feltets favoritter, da der pludselig opstod en mulighed for at køre Esteban Chaves ud af klassementet. Også Tom Dumoulin havde en begivenhedsrig dag, der både bød på et styrt, et cykelskift og skridt op i klassementet til en andenplads.

På grund af Esteban Chaves tidstab på godt 25 minutter resulterede gårsdagens 10. etape i, at Dumoulin kunne overtage den lille colombianers andenplads i klassementet. Dumoulin selv var dog også ved at ende i problemer, da først et styrt og siden et cykelskift skabte lidt mere drama, end sidste års vinder formentlig havde håbet på.

 

Styrtet skete, da rytterne var på vej ned af dagens sidste stigning. Her var Dumoulin for sen om at få bremset, hvorfor han måtte en tur ned på regnvåde asfalt.

 

”Den første rytter i gruppen vurderede svinget forkert, så vi kom ind i det med for høj fart. Alle bremsede, men jeg var for sent ude og styrtede,” lyder forklaringen fra sidste års Giro d’Italia-vinder, ifølge cyclingnews.com.

 

Umiddelbart efter etapen gjorde Dumoulin status efter sit styrt i forhold til eventuelle følgevirkninger.

 

”I øjeblikket ser det ud til, at jeg er OK, men vi må se, hvordan det er i morgen,” lyder det fra det hollandske tempofænomen.

 

Med sit styrt og muligheden for at køre Chaves ud af klassementet blev der gjort meget brug af Dumoulins Sunweb-mandskab på gårsdagens etape. Efter etapen var kaptajnen dog heller ikke sen til at dele roser ud til sit hold.

 

”Jeg er glad for, at holdet var så stærkt. Jeg er meget taknemmelig for alt det arbejde, de udførte. Det var et super arbejde ikke at lade Chaves komme tilbage, og det var også rigtig godt af Sam (Oomen), at han fik mig hurtigt tilbage efter mit styrt,” lyder rosen.

 

Hvorvidt Dumoulin er mærket af sit styrt, kan vi finde ud af senere i dag, når han og resten af feltet skal tilbagelægge 156 kuperede kilometer mellem Assisi og Osimo. Vores optakt til etapen kan læse du her.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG