Dumoulin: Det bliver en kamp at forsvare trøjen
13. august 2017 11:27 af Mathias Mundbjerg Foto: LaPresse - Di Alberto / Ferrari / Paolone / Spada

Den forsvarende Giro-vinder Tom Dumoulin kunne akkurat ikke komme forbi Tim Wellens og tage etapesejren i BinckBank Tour, men anstrengelserne var absolut ikke forgæves, da han nu befinder sig i førertrøjen.

I finalen fik Tim Wellens og Tom Dumoulin skabt et hul til en femmandsgruppe med blandt andre Michael Valgren, og duoen arbejdede så godt sammen, at de resterende ryttere først så dem igen på den anden side af målstregen.

 

”Jeg havde et valg at træffe ude på ruten: Ikke at køre videre på den, eller at give den alt jeg overhovedet havde og håbe, at Tim ikke kunne sætte mig. Heldigvis endte jeg med at hænge på,” siger Tom Dumoulin, der virkelig så udmattet ud til sidst, hvor han ikke kunne gå forbi Wellens, selvom belgieren nærmest bare holdt sit høje tempo fra spids og dermed kørte det perfekte leadout for sin modstander.

 

Med andenpladsen på etapen har Dumoulin erobret føringen i det samlede klassement, hvor han er fire sekunder foran netop Wellens og hele 46 sekunder foran klassikerkongen Greg van Avermaet. Med den flotte kørsel Dumoulin indtil videre har præsteret, virker det usandsynligt, at van Avermaet kan snyde ham, men han skal præstere op til sit bedste, hvis han skal holde Wellens bag sig.

 

”Vi har et stærkt hold her, og det er jeg virkelig glad for. De sidste to dage har vi skabt løbet. Vi er nødt til at være taktisk snu og forsvare os i morgen og så håbe, at fire sekunder er nok. Det bliver en kamp,” siger Dumoulin om søndagens afsluttende etape, som på mange måder minder om et Flandern Rundt-light.

 

Starten går kl. 11:40, hvor rytterne ruller ud på den 191 kilometer lange etape, som slutter op ad ikoniske Geraardsbergen. Etapen kan følges live her på Feltet.dk.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

SØNDAG

LØRDAG