Dopinglægen Ferrari udtaler sig om Froomes medicin
11. januar 2018 13:05 af Stefan Bjerre Slothuus

Den italienske dopinglæge, Michele Ferrari, udtaler sig om Chris Froomes igangværende dopingsag, der omhandler astmamedicinen, Salbutamol.

Mange har en mening om sidste års Tour- og Vuelta-vinder, Chris Froome (Team Sky), og den omdiskuterede dopingsag, der kan give den kenyanskfødte brite en karantæne. Nu har den berygtede læge, Michele Ferrari, også ytret sig.

 

Lægen er af mange kendt under navnet, Dr. Epo. Navnet har han fået gennem sit arbejde med et utal af dopingdømte cykelryttere de sidste 30 år, heriblandt Lance Armstrong og hans daværende hold, US Postal.

 

Sammenligner Salbutamol med EPO

Den italienske læge har tidligere udtalt sig særdeles kontroversielt om dopingstoffet, EPO, og at stoffet ikke skulle være specielt skadeligt. På sit forum via siden 53x12.com sammenligner Ferrari astmamedicinen, Salbutamol, med netop det berygtede dopingstof, EPO - men fremhæver dog, at Salbutamol ikke har nogen virkning på folk, der ikke lider af astma.  

 

”Begge stoffer (Salbutamol og EPO) udbedrer genetiske uretfærdigheder,” udtaler den italienske læge. ”Froome havde ikke vundet Touren fire gange uden medicinen, ligesom en cyklist med en hæmatokritværdi på 38 ikke havde vundet uden EPO.”

 

Hæmatokritværdien angiver procentdelen af blodet, der er røde blodlegemer. Ved at tage EPO bliver der dannet flere røde blodlegemer, og hæmatokritværdien bliver derfor større.  

 

Michele Ferrari blev i forbindelse med undersøgelsen af Lance Armstrong fra USADA’s side i 2012 idømt livstidskarantæne fra cykelsporten.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG