Dideriksen tager bronzen - Blaak er ny verdensmester
23. september 2017 17:41 af Christian BergFoto: Sirotti

Der var i sandhed hollandsk dominans i VM-linjeløbet, hvilket Blaak udnyttede til at tage guldet, mens Dideriksen spurtede sig til bronzen.

I dag skulle damernes linjeløb afvikles ved VM, og her ventede der ti omgange på rundstrækningen i Bergen, hvilket i alt bød på 152,8 kilometer. Holland var i stor kontrol hele løbet i gennem, og de havde tre ryttere med i den afgørende gruppe. Chantal Blaak udnyttede et øjebliks stilhed til at angribe, og hun kørte alene hjem til sejren. Forfølgerne blev hentet af feltet, og her tog Katrin Garfoot andenpladsen, mens danske Amilie Dideriksen fik bronzen. 

Løbsreferat

Storbritannien og Holland lagde voldsomt pres på fra start, og der var derfor udskilning med det samme. Der faldt dog lidt ro på feltet, og det udnyttede Sara Penton (Sverige) til at stikke afsted. Efter at Schweizerne havde øget tempoet i et stykke tid, kørte Melissa Lowther (Storbritannien) op til svenskeren og satte hende nærmest med det samme.

 

Derefter satte hollænderne tempo på igen, og derfor blev hullet næsten lukket til de forreste. Da en af hollænderne så prøvede at køre væk, skabte det italienske landshold med 100 kilometer til mål samling.

 

Dernæst fulgte en længere periode, hvor briterne pressede på, men hvor der ikke var de store angreb. Med 70 kilometer til mål forcerede Holland, hvorefter Amy Pieters (Holland), Hannah Barnes (Storbritannien) og Rachel Neylan (Australien) staf afsted. De fik opbygget et forspring på 35 sekunder, og nede bagved var det især USA, der stod for føringsarbejdet.

 

Hollænderne prøvede med endnu et angreb, og de fik endnu en rytter op til de forreste. Det var dog for meget for USA, som lukkede hullet op til de forreste, så der igen var samling. En ny gruppe kom afsted med det samme, men da rytterne ramte laksebakken for næstsidste gang angreb Marianne Vos, og ti ryttere kom væk fra de øvrige. Danske Cecilie Uttrup var med i front, men igen blev der skabt samling.

 

Tre ryttere sneg sig dog væk kort efter, og det drejede sig om Audrey Cordon (Frankrig), Chantal Blaak (Holland) og britiske Barnes. De var oppe at have 50 sekunder, men igen var hollænderne ikke tilfredse. Anna Van der Breggen og Annemiek van Vleuten splittede det hele på Laksebakken, og selvom Cecilie Uttrup var med i første omgang, kunne hun ikke holde fast i de forreste.

 

Imens blev syv ryttere samlet helt i fronten, og det var Annemiek Van Vleuten (Holland), Anna van der Breggen (Holland), Katrin Garfoot (Australien), Katarzyna Niewiadoma (Polen), der fik kontakt de tre forreste. De opbyggede et forspring på 45 sekunder, og det så ud til, at medaljerne var kørt.

 

Med otte kilometer var der et øjeblik stilstand hos de forreste, og her angreb Blaak med fuld kraft. Der var ingen, der startede jagten med det samme, og derfor sejlede hollænderen væk. Hun blev ved at øge til forfølgergruppen, og dermed kunne Chantal Blaak krydse stregen som ny verdensmester.

 

Bagved hende gik forfølgerne helt i stå, og det betød, at feltet kom op bagfra. Derfor skulle der spurtes om andenpladsen, og her var Amalie Dideriksen helt med fremme. Det var dog Garfoot, der fik sølvet, men det lykkedes Dideriksen at tage bronzemedaljen.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG