De la Parte har haft et lærerigt første år hos Movistar
04. januar 2018 21:30 af Andy PedersenFoto: Movistar Team

Victor de la Parte er i gang med at udleve drømmen. Efter en hel række år hos flere mindre mandskaber, lykkedes det ham op til sidste sæson at sikre sig en kontrakt med Movistar Team, og det har han slet ikke fortrudt på noget tidspunkt. 

Tilbage i 2016, hvor han kørte en ganske stabil sæson for CCC Polkowice, lykkedes det ham at sikre sig selv en kontrakt på to år med det bedste spanske mandskab. Dermed skal han i gang med år nummer to. Her starter han med Vuelta a San Juan og det nye løb Colombia Oro y Paz med Nairo Quintana. Derefter skal han køre Tirreno-Adriatico, Baskerlandet Rundt og Giro d’Italia.

 

”Jeg kan godt lide at undslippe vinteren her i Europa. Sidste år var jeg i Australien, og i år ville jeg gerne have lidt forandring. Jeg vil gerne lære Argentina og Colombia bedre at kende og prøve nogle nye løb, se hvordan det er. På papiret ligner det et perfekt sted at træne i god højde, med godt vejr og man kunne blive lokket hertil fremover,” siger Victor de la Parte til Ciclo21.com.

 

Lærerig første periode med Movistar
Victor de la Parte kom ind på WorldTouren som 30-årig. Foruden CCC Polkowice har karrieren budt på en tørn hos Caja Rural, SP Tabelware, Efapel og Team Voralberg. Det lå ikke nødvendigvis i kortene at vinderen af Østrig Rundt, Fleche du Sud og Sibiu Cycling Tour skulle på WorldTouren.

 

Det første år var relativt hårdt for de la Parte. Han er slet ikke vant til at køre så mange løb, som han gjorde sidste år, ej heller at tilbringe så meget tid med hans mandskab.

 

”Det var et år som føltes som ti af slagsen, fordi der bare var så mange løbsdage og dage med holdet. Jeg føler, at de har trænet mig og lært mig det, som de ville. De har vist mig deres tillid og jeg har givet mig maksimalt. Jeg har lært i løbet af det hele, og næste år bliver godt,” siger de la Parte.

 

Når det kommer til den største forskel på WorldTouren og henholdsvis prokontinental og kontinentalholdene er det klart omstillingen fra delvis kaptajn til hjælperytter. Det delvise anarki på de mindre hold blev for de la Partes vedkommende afløst af et klart hierarki.  

 

”Jeg har lært at arbejde for andre ryttere. På mine andre hold blev der kørt for mig eller også kørte alle for sig selv. Nu skal man være opmærksom på om Quintana, Valverde og fra i år Landa har alt de skal bruge. Det er noget man skal lære. Det handler om de små detaljer, og i en Grand Tour er det helt essentielt,” siger han.

 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk