De la Cruz forventer Vuelta-kaptajnrolle
25. januar 2018 11:50 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Team Sky

David de la Cruz satser på at føre an for Team Sky, når årets Vuelta a España skydes i gang.

Der er ingen mangel på kandidater, når Team Sky hvert år skal uddele kaptajnrollerne i de tre Grand Tours. Med folk som Chris Froome, Geraint Thomes, Wout Poels, Sergio Henao og nu også talenter som Pavel Sivakov og Egan Arley Bernal på lønningslisten må disse måneder være lidt af en hovedpine for Dave Brailsford, som skal forsøge at glæde alle sine mange klassementsprofiler.

 

Den hovedpine er ikke blevet mindre af, at man op til denne sæson skrev kontrakt med David de la Cruz, som i 2017 imponerede i løb som Paris-Nice, Baskerlandet Rundt og Vuelta a Burgos. Mange klandrede spanieren for at forlade Quick-Step, hvor han ofte var stærkeste mand i bjergene, til fordel for den formodede hjælperytterrolle på Team Sky, men sådan ser det ikke ud til at gå.

 

For mens de la Cruz siger, at han er klar til at hjælpe sit hold, har han også personlige ambitioner:

 

”Mit mål for den anden del af sæsonen er Vueltaen, og hvis jeg rammer formen og har vist, at jeg fortjener chancen, ved jeg, at holdet vil støtte mig. Det er dejligt at vide,” siger han i en pressemeddelelse fra sin nye arbejdsgiver.

 

”Løbet køres i mit hjemland, og jeg synes selv, at jeg har gjort det godt de seneste to år. I 2016 kørte jeg i førertrøjen, og i fjor var jeg rigtig tæt på (en samlet top 10-placering, red.).”

 

Sky som referencepunkt

Kaptajnrollen i Vueltaen kunne David de la Cruz dog også have fået på sit tidligere hold, Quick-Step, og skiftet handler dermed om mere end blot det, forklarer spanieren.

 

”Jeg talte med flere forskellige hold i løbet af sidste år, men Team Sky var hele tiden min førsteprioritet. Det lignede holdet, hvor jeg bedst kunne udvikle mig selv, og jeg valgte at skrive med dem, da jeg følte, at de ville få det meste ud af mig.”

 

“Det gælder især mine evner i Grand Tours. Jeg vil være så god, som overhovedet mulig i de løb, hvor jeg i år koncentrerer mig om Vueltaen.”

 

Ifølge de la Cruz er der intet hold, der kan måle sig med Team Sky i hans favoritløb.

 

”Alle hold specialiserer sig på den ene eller anden måde, og for Team Sky handler det om Grand Tours. På andre hold har man forstand på klassikere eller spurter, men Team Sky er referencepunktet for at vinde Grand Tours.”

 

28-årige David de la Cruz har foreløbig kontrakt med Team Sky for de to kommende sæsoner. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk