EKSKLUSIVT

De Ketele: Vi var uovervindelige
07. februar 2018 01:03 af Nikolaj Corfitz Jensen Foto: Feltet.dk / Henriette S. Brandt

Med en noget nær perfekt jagt sikrede par nummer 7 i aftes sejren i det københavnske 6-dagesløb, hvilket selvfølgelig gav anledning til stor glæde fra dets belgiske halvdel, Kenny De Ketele.

Det kunne næppe have været skrevet bedre.

 

Bilka 6-dagesløbet fik i dag den afslutning, som publikum havde drømt om, da par nummer 7, efter en vanvittigt underholdende jagt, løb med den samlede sejr på en dag, hvor føringen skiftede hænder indtil flere gange.

 

Inden den afsluttende jagt var der blot 10 point fra Yoeri Havik og Moreno De Pauw ned til Kenny De Ketele og Michael Mørkøv, og førstnævnte var da bestemt heller ikke interesserede i blot at forsvare deres spinkle føring.

 

”Jeg havde faktisk regnet med, at de ville køre defensivt og gå efter spurterne, så deres hårde udlæg var lidt af et chok,” siger 7’ernes Kenny De Ketele om Havik og De Pauw til Feltet.dk.

 

1’erne lagde nemlig ud med at tage en dobbeltomgang, hvorefter 7’erne fulgte trop. De to par fulgtes længe ad, men med lidt over en halv time igen, gjorde De Ketele og Mørkøv forskellen.

 

”Cirka halvvejs gennem løbet kørte vi kontra på dem, og derfra kom vi lidt på forkant,” fortæller De Ketele, som selv startede angrebet, der skulle vise sig at blive så afgørende.

 

Godt nok kom De Pauw og Havik igen på omgangshøjde, men de brugte mange kræfter på det, og i løbets sidste kvarter, da der skulle spurtes om point, var de tydeligt drænet.

 

”I spurterne følte vi os bedst kørende (af de to par, red.), og vi havde også stillet en rigtig god taktik,” forklarer belgieren.

 

”Vi fik hele tiden én mand til at køre en hel masse omgange og så skifte lige inden spurten, så ham, der skulle køre den, var hele tiden frisk. På den måde var vi skarpe, da vi havde brug for at være det.”

 

”Med Michael [Mørkøv]’s ben til den afsluttende spurt, var vi uovervindelige.”

 

En drøm gået i opfyldelse

Kenny De Ketele har vundet mange 6-dagesløb, men alligevel vil Ballerup 2018 nok få en særlig plads i hans hjerte. Med årets sejr har han nemlig vundet samtlige 6-dagesløb på kalenderen.

 

”Alt, undtagen for München, men det er ikke blevet afholdt længe, og jeg nåede ikke at køre det som seriøs kandidat til sejren, så statistikken tæller vel stadig,” griner De Ketele.

 

”Så ja, nu har jeg vundet dem alle. Det føles fantastisk - det har altid været et af mine store mål at vinde dem alle, og nu er cirklen ligesom komplet.”

 

Den 32-åriges ordvalg er ganske passende, for cirkler har han rigtig godt styr på. I hvert fald når han sidder på en cykel, og cirklen er aflang. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk