EKSKLUSIVT

DCU-formand: Danmark leverede et VM i verdensklasse
12. oktober 2017 12:23 af Jesper Johannesen (interview) og Nikolaj Corfitz Jensen (tekst)Foto: Sirotti

Henrik Jess Jensen, formand for DCU, er rigtig godt tilfreds med Danmarks VM på landevej, hvor det blev til hele fem medaljer.

Fem medaljer hentet hjem af fem forskellige ryttere. Emma Norsgaard, Julius Johansen, Michael Carbel, Amalie Dideriksen og Mikkel Bjerg sikrede for få uger siden et stort dansk VM, da de med deres præstationer beviste, at dansk cykelsport besidder både bredde og kvalitet i disse år.

 

Det gav anledning til jubel hos DCU, der for tiden oplever stor fremgang både økonomisk og organisatorisk.

 

”Jamen jeg kan gøre det meget kort - med ét ord: Verdensklasse. Vi har jo leveret langt over vores mål, som var tre medaljer. Det er i særdeleshed verdensklasse,” siger DCU-formanden Henrik Jess Jensen til Feltet.dk, da vi bad ham sætte ord på det nyligt overståede VM.

 

”Det, der har overrasket mig mest, er, at vi kommer op på så højt et niveau. Vi havde nok frygtet, at Laksebakken og de andre stigninger derude havde taget pippet fra især vores unge ryttere, men samtidig har det været meget positivt at følge den udvikling, vi har nu, hvor vi faktisk har mange, der banker på døren, og vi dermed har kunnet køre med mange strategier og udføre vores plan.”

 

”Allerførst skal jeg kreditere vores atleter. De er utrolig disciplinerede, og de er nogle rigtig rare unge mennesker, der passer deres træning og hele måden at være cykelrytter på,” fortsætter han.

 

”Derudover vil jeg gerne kreditere vores trænere. De trænere, vi i dag har i Dansk Cykel Union, er super dygtige til at få det bedste ud af det ryttermateriale, vi har, og de har igen vist sig som værende rigtig dygtige til at sammensætte nogle stærke hold, og det er ikke nemt med den rytterpallette, som de har at vælge imellem. Denne gang har vi i den grad markeret os i linjeløbene og skabt mestre i den disciplin også, og det er ekstremt flot.”

 

Dansk cykelsport på rette vej

De fem medaljer var ikke blot overraskende, men også opmuntrende. For selvom præstationerne i sig selv hverken booster økonomien eller indfrier alt, som man i DCU ønsker at opnå, sender de et vigtigt signal om det arbejde, man har gang i.

 

”Det giver ingen ekstra bonus, men det giver os endnu et bevis på, at vi er på rette vej. Vi har opfyldt vores mål - både gennem eksempelvis Amalie [Dideriksen]s tredjeplads, men også gennem Martin Tofts kørsel på enkeltstarten og Søren Kraghs 13. plads i linjeløbet. De tæller også med,” forklarer Henrik Jess.

 

Det har nemlig været de flotte resultater, der har sikret DCU’s fortsatte effektivitet de senere år, hvor store økonomiske problemer har gjort, at man har måttet skære kraftigt ned på nogle områder.

 

”Når vi har været presset helt i bund har vi været nede på måske 10 medarbejdere, hvor vi så har kunnet tage 10-15 ovre fra Team Danmark, som kan rigtig meget af det, vi har brug for. Den klogskab og viden, som vi får med der, gør os meget stærkere.”

 

Team Danmarks støtte kommer dog ikke til alle, der beder om det. DCU har nydt større opbakning end de fleste forbund i kraft af de resultater, som man jævnligt leverer.

 

”Det hænger naturligvis sammen med medaljerne. Hvis ikke vi leverede de her medaljer, eksempelvis de tre til OL i Rio, ville vi ikke ligge på verdensklasseniveauet (med hensyn til finansiering fra Team Danmark, red.),” indrømmer Henrik Jess.

 

Du kan se eller gense hele vores interview med Henrik Jess Jensen her. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG