Dansk World Cup-føring i parløb
10. december 2017 11:29 af Philip Tarning-Andersen Foto: Feltet.dk

Nattens World Cup-kørsel i Chile endte med 7.-pladsen til Trine Schmidt i omnium samt en 6.-plads til Mathias Krigbaum og Mathias Alexander Larsen i parløb. Sidstnævnte var nok til at overtage World Cup-føringen.

Spurterne blev altafgørende i herrernes parløb, hvor ingen af de 13 startende par formåede at vinde en omgang. Danske Mathias Krigbaum og Mathias Alexander Larsen fik dog hurtigt markeret sig med en tredjeplads i første spurt.

 

Efter den begyndte fire par at skille sig ud: Tyskland, Ukraine, New Zealand og Italien. Især Newzealandske Thomas Sexton og Campbell Stewart var skarpe og endte også som løbets vindere. Tyskerne Henning Bommel og Leif Lampater var længe med i podiekampen, men blev diskvalificeret mod slutningen af løbet for ”vold blandt rytterne”, uden at det er nærmere defineret i kommunikéet. I stedet tog italienske Francesco Lamon og Michele Scartezzini sølvet, mens østrigeren Andreas Graf og Andreas Müller med en fremragende afslutning kørte sig op på tredjepladsen.

 

Krigbaum og Larsen fik samlet lidt flere point ind undervejs, men lå i laget lige bag de bedste. Det endte til slut med en sjetteplads, men den gav gode point. World Cuppens førende nation, Belgien, var nemlig ikke til start, og Danmark lå inden afdelingen nummer to. Med den ret spredte pointfordeling i de fire afdelinger betød den stabile indsats, at Danmark nu fører World Cuppen i parløb samlet. Det er dog meget tæt i toppen, så mange lande kan ende som samlet vinder efter sidste afdeling i Minsk til januar.

 

7.-plads til Trine Schmidt

I damernes omnium var Trine Schmidt til start. Hun startede med en sjetteplads i omniummets første to afdelinger, scratch og tempoløb. I udskilningsløb blev det til en ottendeplads, og det betød en samlet syvendeplads inden det afsluttende pointløb. På det tidspunkt var der ti point op til Elisa Balsamo på sjettepladsen og 12 ned til Pang Yao på ottendepladsen.

 

Balsamo var dog helt ustyrlig i det afsluttende pointløb, hvor hun vandt fire af de otte spurter og fik yderligere to andenpladser. Det betød, at hun strøg op ad i den samlede stilling og blot endte et point fra den samlede sejr. Sejren gik dog for anden afdeling i træk til japanske Kajihara Yumi, der dermed også overtager den samlede World Cup-føring. Kajihara vandt både tempo- og udskilningsløbene og førte inden pointløbet med to point ned til Tetyana Klimchenko, der havde vundet scratch. Hverken Kajihara eller Klimchenko fik mange point i pointløbet, og Klimchenko endte på tredjepladsen samlet. Kajihara sikrede løbets sejr, da hun slog Balsamo i næstsidste spurt og dermed øgede sit forspring til 11 point, så Balsamo trods sejren i sidste spurt manglede blot et point.

 

Trine Schmidt holdt lav profil i pointløbet og scorede ingen point. Ingen af konkurrenterne bag hende scorede dog synderligt mange point, og dermed beholdt hun den samlede syvendeplads. I nat skal hun i aktion igen i parløb, mens 4000 meter-holdet for herrer også skal i aktion for Danmark.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG