Cyrille Guimard: Team Sky provokerer os
08. februar 2018 07:00 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: A.S.O.

Den tidligere toprytter og nuværende franske landstræner Cyrille Guimard kalder det kynisk og en provokation, at Team Sky har valgt at stille til start med Chris Froome i Ruta del Sol. En anden fransk cykelkommentator, Richard Virenque mener, at Froome allerede nu bør melde afbud til sommerens Tour de France.  

Cyrille Guimard blev i juni 2017 udpeget til landstræner for det franske cykellandshold. Et vidnesbyrd om den stemme, som 70-årige Guimard har indenfor fransk cykelsport.

 

I en klumme i den franske sportsavis L’Equipe har Guimard givet sin klare mening til kende omkring Chris Froomes forestående sæsondebut i Ruta del Sol.

 

Han kalder det både kynisk og en provokation fra Team Skys side:

 

”Team Sky tager sig den frihed at lege med reglerne, som giver dem mulighed for at lade deres rytter stille til start i løbene. Det er hverken mere eller mindre provokerende. Det er værre end det. Det er kynisme,” udtaler Guimard i sin klumme i L’Equipe.

 

Cyrille Guimard stod som sportsdirektør blandt andet bag storholdene Système U i 1980’erne og Castorama i 1990’erne, ligesom han har stået bag Tour de France-triumfer til både Bernhard Hinault, Laurent Fignon og Lucien Van Impe. En anden af hans ryttere, Tour de France-vinderen Greg Lemond, har tidligere beskrevet Guimard som den bedste træner han nogensinde havde i sin karriere.

 

Virenque: Froome bør allerede nu melde fra til Tour de France

En anden stor stemme indenfor fransk cykelsport, Richard Virenque, er imidlertid ikke enig med Guimard. I sin klumme i L’Equipe skriver han, at der ikke findes argumenter for at holde Chris Froome hjemme fra Ruta del Sol. En eventuel deltagelse i Tour de France er imidlertid en helt anden sag.

 

”Jeg kan ikke se, hvorfor han ikke skulle kunne køre et løb som Ruta del Sol. Her taler jeg ikke om Tour de France eller Giro d’Italia, men om et mindre løb i begyndelsen af sæsonen. Det er lige præcis den slags løb, han sagtens vil kunne køre. Hvis jeg var i hans sted, ville jeg annoncere, at jeg ikke ville stille til start i Tour de France. Det ville tillade ham at frigøre sig for alt det pres, som ufravigeligt vil komme fra nu af og frem til juli måned. Han bør melde helt klart ud. Hvis han så når at blive frikendt, så har han en stor dør åben til Touren efter at have kørt et helt normalt forårsprogram, hvor han ikke har behøvet at forholde sig til en eventuel Tour-start,” skriver den tidligere flerårige vinder af Tour de Frances prikkede bjergtrøje.

 

Ruta del Sol køres 14.-18. februar.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk