Cunego: Giroen skal være mit sidste løb
10. januar 2018 18:21 af Mathias Mundbjerg Foto: ANSA - PERI / DI MEO / ZENNARO

Aldrende Damiano Cunego håber, at Nippo-Vini Fantini får et wildcard til Giro d’Italia, som han planlægger at køre som afskedsløb.

Mens de flestes opmærksomhed kredsede om en af de afsluttende etaper i Tour de France 2017, vandt Damiano Cunego kongeetapen i Tour of Qinghai Lake. Det var hans første sejr i fire år, og det har længe været tydeligt, at han ikke er i nærheden af tidligere tiders niveau. Overfor Velo-Club.net indrømmer han også, at der nok ikke bliver mange flere store triumfer for ham.

 

”Det var virkelig godt at vinde i Kina, og det var endda kongeetapen, så det var en stor skalp for mig. Også fordi etapen nåede op i 4.120 meters højde. Det var tre år siden min sidste sejr i Coppi e Bartali, og jeg er meget glad for sejren. Det bliver formentlig den sidste sejr i min karriere,” siger Cunego, som altså ikke har vundet så længe, at han tilsyneladende ikke har helt styr på, hvornår han sidst vandt et cykelløb.

 

Damiano Cunego har deltaget i hjemlandets Giro d’Italia intet mindre end 11 gange, og han håber at køre løbet en sidste gang, inden han stiller cyklen i garagen.

 

”Jeg vil bestemt gerne slutte min karriere i Giroen, så nu må holdet og jeg selv vente og se, hvilke fire hold der får et wildcard til løbet. Det bliver formentlig offentliggjort her i januar. Hvis jeg ikke kan køre Giro d’Italia, bliver Tour of Japan mit sidste løb.”

 

Det bliver enden på en lang og succesfuld karriere for 36-årige Damiano Cunego, som ikke tøver med at fremhæve øjeblikke, som han har været ekstra glad for.

 

”Jeg er meget stolt af mine tre sejre i Lombardiet, Giro-sejren og flere andre triumfer. Når jeg tænker over det, så ærgrer jeg mig kun over andenpladsen på L’Alpe d’Huez i Tour de France og andenpladsen ved VM i Varese”, siger Cunego, som i Varese sluttede lige bag landsmanden Alessandro Ballan, således at kun danske Matti Breschel forhindrede et rent italiensk podie ved at snige sig foran Filippo Pozzato.

 

Nippo-Vini Fantini missede sidste år wildcardet til Giro d’Italia, hvortil de ellers var inviteret i både 2015 og 2016.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG