Cort ser frem til sandsynlig Tour de France-deltagelse
17. marts 2018 16:00 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: A.S.O. / A.Broadway

Magnus Cort (Astana) håber på at få sin debut til sommer i verdens største cykelløb, Tour de France. Selvom drømmen om en klassikersejr fylder meget for bornholmeren, så er udsigten til at skulle køre det franske etapeløb alligevel det, der betyder mest for ham.

Magnus Cort kører i dag Milano-Sanremo, og er givet vis danskernes bedste bud på en topplacering. Efterfølgende kører Cort hele brostenssæsonen, inden han forhåbentligt får debut i verdens største cykelløb, Tour de France. I så fald skal han sandsynligvis mest fordele sine kræfter til fordel for Jakob Fuglsang, men det er naturligvis stadigvæk et kæmpe mål for danskeren. Cort fortæller til TV 2 Sport, at Tour de France betyder mere for danskeren end de forestående brostensklassikere.

 

”Jeg har kørt tre sæsoner på World Touren, hvor jeg har kørt nærmest fuldt program i brostenssæsonen, og nu er jeg på vej imod en ny brostenssæson. Hvis jeg kommer med til Tour de France vil det være første gang for mig. Lige nu har jeg brostenssæsonen i tankerne, fordi det er lige foran mig, men bagefter træner jeg frem imod Tour de France, og det er jeg endnu mere spændt på i og med, at det bliver min første gang,” siger danskeren til TV 2 Sport.

 

Magnus Cort har tidligere vist sig særdeles holdbar i lange etapeløb, hvilket han blandt andet beviste i 2016-udgaven af Vuelta a España, hvor han vandt både 18. og 21. etape af det spanske etapeløb. Om han også kan køre efter etapesejre i en mulig Tour-deltagelse er mere usikkert, da det formentligt er en anden dansker, der bliver førsteprioriteten - nemlig Jakob Fuglsang.

 

Magnus Corts sejr på den afsluttende Madrid-etape i 2016 foran Daniele Bennati (Movistar Team). Foto: Unipublic / Graham Watson

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG