Cort debuterer med marginal andenplads i Dubai
06. februar 2018 12:50 af Stefan Bjerre Slothuus Foto: Sirotti

Dylan Groenewegen (LottoNL-Jumbo) vandt 1. etape af Dubai Tour i en særdeles tæt spurt, hvor danske Cort var tæt på at debutere for sit nye hold, Astana, med en sejr. 

Det var et yderst stærkt sprinterfelt, der i dag skulle kæmpe om hæderen på 1. etape af Dubai Tour. Det var dog hollandske Dylan Groenewegen, der sidste år vandt på Champs-Élysées, som viste sig som den hurtigste på dagen. Danske Magnus Cort pressede dog hollænderen til det yderste i en centimetertæt spurt, mens italienske Elia Viviani måtte nøjes med tredjepladsen.

 

Etapereferat

1. etape af Dubai Tour havde en spektakulær afslutning på den kunstige ø, Palm Jumeirah, der allerede er blevet lidt af en klassiker for de store sprintere. Etapen er blevet kørt to gange tidligere med sejre til Marcel Kittel (Katusha) og Elia Viviani (Quick-Step Floors). Ruten foregår mest inde i storbyen, og har således ikke nogen nævneværdig højdeforskel undervejs. Derfor var der lagt op til en stor sprinterduel blandt de mange store sprinterstjerne i årets felt.

 

En flot solskinsdag mødte rytterne, der startede hårdt ud med adskillige angreb. Efter 5 km lykkedes det en trio med Nathan Van Hooydonck (BMC) at komme fri, og de fik hurtigt selskab af en duo, hvormed fem mand blev samlet. Daniel Teklehaimanot (Cofidis), Andrew Fenn (Aqua Blue), Mohammed Al Mansoouri (De Forenede Arabiske Emirater), Charles Planet (Novo Nordisk) og Van Hooydonck fik et forspring på 5.15 efter blot 30 km.

 

Stærke Fenn insisterer

Quick-Step og Katusha igangsatte jagten, og derfor begyndte forspringet langsomt at falde. Da man ramte de sidste 100 km var afstanden beskedne 2.30. Siden hen faldt forspringet løbende, indtil britiske Fenn angreb sine udbrudskolleger med 23 km tilbage. I første omgang sad kun Planet med, men også han måtte opgive at følge den stærke brite.

 

Fenn måtte se sig hentet med knap 10 km tilbage, og herfra var positionskampen massiv. Dette resulterede blandt andet i et stort styrt med 8 km til mål, hvor Grega Bole (Bahrain-Merida) kom op at ride på en holdkammerat, og tog det meste af Astana-holdet med ned.  

 

Lagt op til hæsblæsende og stjernespækket spurt

Det var LottoNL-Jumbo, der leverede det bedste lead-out, hvor Timo Roosen gjorde det helt perfekt for Groenewegen, der kunne gøre arbejdet færdigt. De blev dog overrasket af danske Magnus Cort, som imponerede med en fremragende spurt. Mest imponerende var det, at han kørte en lang spurt i vindsiden og først til allersidst måtte se sig slået af en af verdens allerbedste sprintere. Det må siges at være en overraskelse fra danskeren, der som bekendt kravebenet før jul, og sandsynligvis blot  var her for at forberede sig til senere mål.

 

Groenewegen har nu også førertrøjen på morgendagens etape, hvor Cort ligeledes indtager en andenplads. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk