Cavendish enig med Lefevere: Motorcyklerne er et problem
14. maj 2018 20:09 af Henriette Brandt Foto: Sirotti

Ved pressemødet forud for Tour of California kom emnet motorcykler endnu engang op, og ifølge Mark Cavendish er de blevet et ”stort problem”.

Dimension Data-sprinteren påpeger, at det oftere og oftere forekommer, at motorcyklerne påvirker etaperne og resultatet, og han bruger fjerde etape af løbets 2016-udgave som eksempel. Her sad den 32-årige brite som deltager i et udbrud, der ikke holdt til målstregen i Laguna Seca.

 

“For at være ærlig, så tog je gen snak med kommissærerne det år, fordi motorcyklerne var medvirkende til, at udbruddet ikke holdt hjem,” lød det, idet han tilføjede, at det ikke bare er i Tour of California, at det er et problem.

 

Dermed bakker Mark Cavendish op om sin forhenværende team manager på Quick-Step, Patrick Lefevere, og andre, der ligeledes hævder, at de motoriserede tohjulede har betydning for løbsresultaterne.

 

Ifølge Lefevere fik et udbrud i Amstel Gold Race fordel af at kunne køre i slipstrømmen af motorcyklerne, hvilket gjorde det umuligt for forfølgerne at hente.

 

Lefevere: Motorcykler spiller en skandaløs rolle

 

UCI offentliggjorde sidste år reviderede guidelines for køretøjer i løbskortegen, primært som en reaktion på diverse uheld og hændelser omkring ryttersikkerheden og utilsigtede taktiske fordele, men Mark Cavendish er altså blandt dem, der mener, at der fortsat skal være fokus på problemet.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

ONSDAG

TIRSDAG