Cavendish: Der kan gå ti dage eller et år
17. maj 2017 21:54 af Christian BergFoto: Sirotti

Supersprinteren har ingen anelse om, hvornår han er tilbage i fuldt vigør.

Midt i april fik Mark Cavendish konstateret mononukleose, der også kendes som kyssesyge. Sygdommen har holdt ham ude lige siden, og det er endnu ukendt, om han når at blive klar til sommerens Tour de France.

 

Han blev allerede ramt af sygdommen i marts måned, hvor han følte en mærkelig træthed. Siden da er han kommet tilbage til cyklen, men han er stadig ikke i stand til at træne fuldt ud. Hans tilstand er nemlig stadig meget svingende.

 

”Jeg er ok. Jeg føler mig ikke syg, jeg følger mig bare ude af form. Det har været lang tid væk fra cyklen. Nogle dage har jeg det fantastisk, andre har jeg ikke, men i det mindste kan jeg træne på min cykel, og det er det vigtigste,” sagde han ved dagens Giro d’Italia-start.

 

”Jeg kan ikke sige præcist, hvornår jeg er tilbage. Det kan være om ti dage, eller det kan være om et år, for jeg ved det virkelig ikke. Jeg bliver bare ved med at træne, og så må jeg se.”

 

Den 31-årige brite bor i Toscana, og han tog derfor turen til hovedbyen, Firenze, der var dagens startby på Giro d’Italias 11. etape. Her havde han mulighed for at snakke med sine holdkammerater, men han havde ikke den store lyst til at tage turen med ud på etapen.

 

”Det er godt at være her. Jeg bor bare 35 kilometer herfra, så jeg kunne ikke gå glip af det. Det har været en dødgod Giro på tv, så jeg kunne ikke glip af det. Her på Piazzale Michelangelo er der en fantastisk udsigt ud over Florenze, men jeg vil ikke køre resten af etapen. Jeg ville have taget et nummer på, men jeg tror ikke, jeg kunne slippe afsted med at erstatte en af mine holdkammerater.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG