Carapaz æret for Giro-præstation i hjemlandet Ecuador
06. juni 2018 09:15 af Andy PedersenFoto: LaPresse - Alberto / Ferrari / Paolone / Alpozzi

Der var ingen tvivl om, at Richard Carapaz fik et mindre gennembrud under Giro d’Italia, og det får han nu en belønning for i sit hjemland Ecuador, hvor succesen i cykelverdenen i de senere år har været en smule begrænset i forhold til de andre sydamerikanske lande.

25-årige Richard Carapaz er ved at blive et stort navn i hjemlandet Ecuador, som han repræsenterede på fineste vis i det netop overståede Giro d’Italia. Faktisk er han ved at blev den ledende cykelambassadør i landet, og det har nu fået største politiske anerkendelse.

 

Carapaz blev nemlig nummer fire i Giroens klassement, nummer to i ungdomskonkurrencen, og så vandt han en etape til Montevergine di Mercogliano. Det har nu fået det nationale parlament til at udråbe hans hjemegn Carchi til ecuadoriansk cykelhovedstad.

 

Ydermere valgte parlamentet også at vedtage, at Ecuador fremover skal have en national cykledag én gang årligt, og som dato har de valgt den 12. maj - selvsamme dag som Carapaz altså i år vandt sin Giro-etape.

 

Derfor var en række cykelryttere med Carapaz i spidsen inviteret forbi præsidenten Lenin Moreno, som altså ærede rytterne for deres deltagelse i sporten. Det er et velkendt fænomen, at visse sydamerikanske stater gør meget ud af at ære deres ryttere, og nu er turen altså kommet til Ecuador og Richard Carapaz.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

MANDAG

SØNDAG

LØRDAG