Breaking!

Caleb Ewan tog overraskende sejr Down Under
17. januar 2018 07:00 af Frederik ZeunerFoto: Sirotti

Det blev som forventet en spurt i et decimeret felt, da anden etape i Tour Down Under skulle afgøres. Mere overraskende var det dog, at det var den australske sprinter Caleb Ewan, der løb afsted med sejren, og samtidig overtog førertrøjen. 

Etapen til Stirling er efterhånden en klassiker i Tour Down Under, og en etape, hvor de spurtstærke klatrere og puncheursne kæmper om sejren. Et monotont tempo i finalen gjorde dog, at flere af de hurtige folk kom med ind til spurten, hvor Caleb Ewan viste sig som den hurtigste. Det blev også til en dobbeltsejr til Mitchelton-Scott, da Daryl Impey tog sig af andenpladsen, efter at han havde kørt leadout for Ewan.

 

Etapen var blevet præget af et firmandsudbrud, hvor tre af rytterne undervejs faldt fra. I udbruddet sad blandt andet Will Clarke, der fik samlet nok bonussekunder til at gå forbi André Greipel i den samlede stilling. Hverken Greipel eller Clarke kunne dog være med i finalen, hvorfor Ewan med sejren også overtager løbets førertrøje.

 

Etapereferat
På anden etape af årets Tour Down under ventede den klassiske etape på knap 149 kilometer fra Unley til Stirling, hvor en hård afslutning ventede rytterne. Ruten var små kuperet frem til den afsluttende omgang, hvor rytterne skulle over målbakken i Stirling tre gange.

 

Dagens udbrud lignede gårsdagens, da Nicholas Dlamini (Dimension Data), William Clarke (EF Education First-Drapac) og Scott Bowden (UniSA-Australia) for anden dag i træk slap afsted med det samme. I dagens udbrud kom Jaime Castrillo (Movistar-Team) også med.

 

Feltet lod hurtigt de fire ryttere få et stort forspring, og allerede inden dagens eneste bakkespurt efter 12 kilometer var udbryderne fire minutter foran feltet. Spurten blev vundet af Dlamini, der dermed forsvarede sin bjergtrøje. Sydafrikaneren lod sig efterfølgende falde tilbage til feltet, der nu var over seks minutter efter de tre i front.

 

Ny mand i førertrøjen
Udbryderne fortsatte ufortrødent frem til første bonusspurt efter 46 kilometer, hvor Will Clarke, ligesom i går, tog sig af pointene og bonussekunderne. Dermed var han blot ét sekund efter André Greipel i den samlede stilling.

 

Kort efter gik Bahrain-Merida frem i feltet og startede jagten på de tre i front. Det havde en tydelig effekt på forspringet, der hurtigt dalede. Efter 77 kilometer kom dagens anden og sidste bonusspurt, som Will Clarke også tog sig af foran Scott Bowden, hvilket bragte førstnævnte virtuelt i førertrøjen med to sekunders forspring til Greipel. De to lod sig efterfølgende falde tilbage til feltet og efterlod dermed Jaime Castrillo alene i front.

 

Spanieren kørte med 60 kilometer igen ud på den første af de små omgange med et forspring på lidt over tre minutter, stadig med Bahrain-Merida i front. Han fortsatte alene indtil han blev opslugt af det jagtende felt med 14 kilometer igen.

 

Ind mod afslutningen var det hold som EF-Education First, Bora-Hansgrohe og Mitchelton-Scott, der tog teten. Spurten blev lanceret af Daryl Impey (Mitchelton-Scott) og Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) der kørte hver deres leadout. Det lykkedes bedst for Impey, da hans sprinter Caleb Ewan vandt foran Impey selv, mens Jay McCarthy (Bora-Hansgrohe) tog tredjepladsen.

 

Med dagens sejr overtager Caleb Ewan også førertrøjen fra André Greipel, der blev sat umiddelbart inden finalen. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk