Bugno kommer Froome til undsætning
17. januar 2018 20:25 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Unipublic

Den tidligere italienske cykelstjerne forsvarer Chris Froomes ret til at køre løb, så længe han ikke er dømt for noget.   

De seneste dage har set modstanden mod Chris Froome (Team Sky) vokse. Senest har førsteudfordreren i de sidste to udgaver af Tour de France Romain Bardet (AG2R Mondiale) opfordret Froome til at suspendere sig selv fra løb, så længe sagen pågår.

 

Normalen er, at rytteren enten suspenderer sig selv eller bliver suspenderet af sit hold, hvis han kommer i karambolage med dopingreglerne. Team Sky er dog ikke medlem af MPCC - bevægelsen for en mere troværdig cykelsport.

 

Nu kommer den tidligere italienske toprytter og verdensmester fra 1991 og 1992 Gianni Bugno imidlertid Chris Froome til undsætning. I et interview med Gazetta dello Sport udtaler han:

 

”Jeg er fuldkommen på hans side. Froome er uskyldig, indtil modsat er bevist, og derfor skal han også have lov til at køre løb. Hvis han derimod ikke kan bevise sin uskyld, ja så må han betale konsekvensen”.

 

UCI præsidenten håber på en løsning før Giro d’Italia

Bugno håber dog ligesom alle andre i sporten på en hurtig løsning. Senest har direktøren for Giro d’Italia Mauro Vegni i går opfordret UCI til hurtigst muligt at finde en løsning på hele Froome-affæren.

 

Præsidenten for UCI, David Lappartient udtaler i dag til Neue Zurcher Zeitung, at han håber på en løsning inden Giro d’Italia starter i Jerusalems gader den 4. maj 2018:

 

”Det håber jeg, for sagen er meget skidt for vores sport. Han er den mest berømte rytter vi har”, udtaler David Lappartient, som understreger, at Froome dog ikke får nogen særbehandling, som nogle ryttere ellers har antydet.

 

Rapporter fra Chris Froomes egen Twitter-profil vidner om, at forberedelserne mod sæsonens store mål, Giro-Tour doublen er i fuld gang. Cyclingnews beretter således om en mulig sæsonåbning for Froome i februar.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk