Brailsford: Froome er uskyldig og skal behandles retfærdigt
06. februar 2018 21:13 af Mathias Høj Foto: Team Sky

Team Sky’s holdejer Dave Brailsford har for første gang udtalt sig offentligt omkring Chris Froome’s sag om forhøjet salbutamol-tal. I følge den 53-årige brite er Froome helt uskyldig.

I går blev det offentliggjort at Chris Froome stiller til start ved Ruta del Sol. En beslutning, der har vækket meget kritik blandt rytterer, managerer og UCI-præsident David Lappartient. Dave Brailsford er dog meget klar i mælet omkring Froomes sag om forhøjet salbutamol-tal ved sidste års Vuelta a España. Briten mener, at Froome er helt uskyldig.

 

”For mig står det ikke til diskussion. Han har ikke gjort noget forkert. Uden tvivl, uden tvivl, uden tvivl,” fortæller Brailsford.

 

Sagen er, ifølge Brailsford, svær for alle parter indenfor cykelverdenen, men beder også om en fair behandling af Froome. Froomes forhøjet salbutamol-tal udløser ikke automatisk en suspendering, men offentligheden ser sagen som skadende for sportens troværdighed. Brailsford opfordrer dog til at støtte Froome i en fair behandling.

 

”Det skulle stadig være fortroligt. Det skulle aldrig have været offentligt på dette tidspunkt, og alle har ret til en fair behandling. Derfor synes jeg på nuværende tidspunkt, at vi skal støtte Froome og sikre os en fair proces, selvom jeg forstår det er en svær situation for alle,” fortæller Brailsford.

 

Mandagens offentliggørelse af Froomes deltagelse i Ruta del Sol skabte meget diskussion på sociale medier samt i den generelle cykelverden. Men den 53-årige holdejer forsvarer Froomes beslutning om at deltage i løbet.

 

”Jeg tror på retfærdighed, og i denne situation har Chris ikke gjort noget forkert, hvorfor han skal have muligheden for at vise det på landevejen. UCI laver reglerne og vi overholder de regler,” fortæller Brailsford.

 

Er Henao-sagen ikke lig med Froome-sagen?

Team Sky’s Sergio Henao blev i 2014 suspenderet for at have problemer med sit biologiske pas. Her støttede Brailsford og Team Sky også colombianeren gennem sagen, men Henao blev fratget retten til at køre cykelløb. En sag, der i manges øjne kan sammenlignes med Froomes forhøjet salbutamol-tal. Brailsford er dog fast besluttet på begge sagers forskelligheder.

 

”De to situationer er meget forskellige. Med Sergio lavede vi nogle tests, da han kom tilbage til Colombia. Situationen omkring Chris er, at han ikke er blevet anklaget for noget. Han er blot blevet bedt om at oplyse informationer, hvilket skulle være fortroligt,” fortæller Brailsford.

 

Retfærdighed og hurtig afklaring

En lignende sag forekom i 2014 med Diego Ulissis salbutamol-tal. Denne sag tog ni måneder at få afklaret. Brailsford ønsker sagen omkring Froome afklaret så hurtigt som muligt, men vil også se processen gå retfærdigt for den britiske toprytter.

 

”Vi ønsker at det går så hurtigt som muligt. Jo længere sagen varer, for os og Chris, desto sværere bliver det. Men ligeså skal sagen behandles korrekt, og der er stadig en proces i gang,” fortæller Brailsford.

 

Froome kører Ruta del Sol fra den 14. februar til den 18. februar.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG

SØNDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk