EKSKLUSIVT

Brækket arm, ildebefindende og danske UCI-point i Californien
10. april 2018 09:18 af Jesper Johannesen

Danmark har sendt otte MTB-ryttere til Californien for at hente UCI-point, og i den forgangne weekend blev der virkelig kæmpet om pointene. 

Det danske MTB-landshold er taget 14 dage til Californien, hvor den står på kombineret træningslejr og deltagelse i den amerikanske cup - US Cup. Danmark deltager med Simon Andreassen. Sebastian Fini, Jonas Lindberg, Alexander Young, Markus Heuer, Ian Millenium, Sofie Heby og Caroline Bohé, 


Det blev en god dansk start på turen, da rytterne startede med at køre løb i weekenden i Californien. Resultaterne levede op til forventningerne, lyder det fra den danske landstræner Mads Bødker. 
 

"I junior dame vandt Sofie Heby Pedersen en overlegen sejr, da hun kom i mål med over fire minutter til nummer to. Hvis man ser på hendes omgangstider, så ville de have bragt hende i toppen af dameelitefeltet. Nu er det ikke sådan, at man kan sammenligne tiderne direkte, men de er retningsgivende og fortæller, at hun kørte rigtigt stærk," lyder roserne fra Mads Bødker.


En brækket arm og ildebefindende
Caroline Bohé fik sin debut i et dame elite med mange stærke navne på startlisten. Bohé kørte et godt løb og blev nummer ni. I juniorherrer blev Alexander Young nummer seks, mens Ian Millennium blev nummer 11.

"Markus Heuer faldt desværre under træningen og brækkede armen, så han fik ikke mulighed for at gentage sit flotte resultat fra sidste uges Junior World Serie-løb i Canada, hvor han blev nummer tre i en tæt spurt." 
 

I herre elite blev Sebastian Fini nummer fem efter et spurtopgør med Jonas Lindberg, som endte på sjettepladsen. Simon Andreassen måtte desværre udgå på anden runde med et ildebefindende.
 

"Søndag blev der kørt short track, som også bliver en ny disciplin i World Cuppen. Her stillede Sebastian Fini, Jonas Lindberg og Simon Andreassen op. Løbet blev kørt på en to minutters rundstrækning, hvor rytterne kører 15 minutter plus to runder. Her var alle tre danske ryttere med til at dominere løbet fra start til mål," forklarer en tilfreds landstræner. 

"Kun en meget stærkt kørende Christoffer Blevins, som også vandt lørdagens XC løb, kunne bryde den danske dominans. Simon Andreassen blev to og Jonas Lindberg tre. Sebastian Fini blev lukket af på sidste runde og endte på en syvendeplads," slutter Mads Bødker.

Landsholdet drager nu til Bonelli Park, hvor de kører i den kommende weekend. 

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG