Boasson Hagen vil toppe i brostensklassikerne
02. december 2017 11:25 af Mathias Mundbjerg Foto: A.S.O.

Årets klassikersæson endte som en skuffelse for Edvald Boasson Hagen, så det skal der laves om på næste år.

Nummer 19 i Milano-San Remo. Nummer 22 i Ronde van Vlaanderen. Nummer 64 i Paris-Roubaix.

 

Det var det skuffende facit for norske Edvald Boasson Hagens tre store forårsmål i 2017, og det er det klare udgangspunkt, at disse placeringer skal forbedres i den kommende sæsons udgaver.

 

”Håbet er at formen skal toppe i den sidste del af forårsklassikerne. I år havde jeg nok min bedste periode i opbygningen til Tour de France og senere derefter,” siger Edvald Boasson Hagen til procycling.no.

 

Dimension Data-rytteren har dog ikke planer om at foretage drastiske ændringer i sit løbsprogram. Han starter sæsonen lidt tidligere end i år med deltagelse i Volta a la Comunitat Valenciana, før turen går til Algarve, Omloop Het Nieuwsblad, Kuurne-Bruxelles-Kuurne og Strade Bianche.

 

Dimension Data har op til den kommende sæson hentet den belgiske sportsdirektør Gino van Oudenhove hos det norske kontinentalhold Joker-Icopal. Van Oudenhove har tidligere arbejdet sammen med Hagen, og sidstnævnte glæder sig til genforeningen.

 

”Det bliver rigtig godt at have Gino på holdet. Han har meget erfaring og kender mig godt, så det bliver en fin forstærkning til 2018. Han kender også Frederik (Mohn, Hagens træner, red.) godt fra tidligere,” siger Hagen.

 

Anden halvdel af sæsonen ligner nærmest dette års program på en prik. Den 30-årige sejrsmaskine kører de to norske etapeløb, Tour of Norway og Tour de Fjords, som han begge vandt i år, hvorefter han også stiller til start i de norske mesterskaber. Derefter siger han farvel til hjemlandet for denne gang og sætter kursen mod Frankrig, hvor han skal køre Criterium du Dauphiné og Tour de France, som efterfølges af BinckBank Tour, Bretagne Classic og Tour of Britain.

 

Edvald Boasson Hagen vandt ti cykelløb i 2017. Otte af dem i Norge, mens det også blev til etapesejre i Tour de France og Tour of Britain.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

FREDAG

TORSDAG