Bjerg sætter ny dansk timerekord
07. oktober 2017 16:55 af Christian BergFoto: Sirotti

Den danske U23-verdensmester i enkeltstart slog Ole Ritters rekord med flere kilometer.

I 1969 satte Ole Ritter ny timerekord i hele verden, da han kørte 48,879 kilometer på de 60 minutter. Siden da er den blevet flere gange blevet slået, men indtil i dag har distancen stadig stået som den danske timerekord. I anledning af DM i banecykling skulle Mikkel Bjerg forsøge at slå den 43 år gamle rekord, og det viste sig at blive en nem sag for den 18-årige københavner.

 

Bjerg tilbagelagde nemlig 52,311 kilometer rundt på Odense Cyklebane, og dermed var den nye rekord en realitet. Faktisk var det også den femte længste distance i verden nogensinde, og Team Giant-Castelli-rytteren slog store temponavne som Gustav Larsson, Jack Bobridge og Jens Voigt. Bjerg var selvfølgelig meget glad efter sin præstation.

 

”Det var vanvittig hårdt, hårdere end jeg havde regnet med. Jeg kom til at lægge lidt for hårdt fra land, og det betalte jeg en lille pris for til sidst. Jeg kunne næsten ikke køre hurtigere med det gear, jeg havde på, så jeg er ovenud tilfreds,” siger Mikkel Bjerg i en pressemeddelelse.

 

”Det er ret sindssygt. Det var den danske rekord, som jeg gik efter i dag, men det er nærmest helt urealistisk at være så langt oppe internationalt.”

 

Bradley Wiggins har den internationale timerekord, der lyder på 54,526 kilometer.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG