Bjerg: Jeg visualiserede, at jeg vandt
30. september 2017 11:03 af Christian BergFoto: Sirotti

Den danske verdenmester havde kun en ting i hovedet, da han rullede ned ad startrampen.

Danmark havde et fantastisk VM i landevejscykling, og en af de ryttere, der tog en medalje, var Mikkel Bjerg. Den 18-årige københavner vandt nemlig guld på U23-herrernes enkeltstart, hvor han sejrede i helt suveræn stil.

 

Inden løbet var Bjerg blandt de største favoritter, og det var han også i sit eget hoved. Team Giant-Castelli-rytteren havde nemlig sat sig 100 procent op til at tage sejren og køre et noget nært perfekt løb, og det må man sige lykkedes for det danske stortalent.

 

”Jeg var enormt tændt og meget opsat på at levere en god præstation. Det eneste, som jeg kunne visualisere inde i mit hoved, var at vinde løbet. Det lyder måske meget optimistisk, men det motiverer mig og er med til at gøre mig 100 procent fokuseret. På en enkeltstart er det ekstremt vigtigt at være helt klar lige fra starten,” siger Bjerg til teamdanmark.dk.

 

Team Giant-Castelli lukker efter denne sæson, og derfor skal enkeltstartsspecialisten ud og finde en nyt hold til den kommende sæson. Selvom rammerne omkring Mikkel Bjerg bliver nye, satser han stadig på at holde fast på sin nuværende træningsstruktur.

 

”Jeg prøver at fortsætte efter den plan, som er lagt, og jeg passer på ikke at øge træningsmængden for hurtigt. Man kan nemt blive grebet af stemningen og tro, man kan det hele, men træningsmængden skal trappes op år for år. Jeg har en tommelfingerregel om, at jeg ikke skal øge træningsmængden med mere end cirka 10 procent per år, men det er selvfølgelig noget, jeg planlægger sammen med min træner.”

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TORSDAG

ONSDAG