Bernal: Jeg havde intet at miste
11. februar 2018 22:07 af Christian Lundtoft Nielsen Foto: Sirotti

Forud for dagens kongeetape i Colombia Oro y Paz lå Egan Bernal på løbets fjerdeplads efter den førende Nairo Quintana. Den talentfulde colombianer havde derfor intet at miste og gik således i angreb, da vejen blev stejlest mod slutningen af dagens etape. 

For blot få dage siden vandt Egan Bernal det colombianske mesterskab i enkeltstart. Forud for det havde han vist glimt af sit talent i Tour Down Under, hvor det blev til en samlet sjetteplads. Et vidnesbyrd om, at den talentfulde 21-årige colombianer var i god form forud for starten på sit hjemlands etapeløb Colombia Oro y Paz.

 

Den forudsigelse holdt stik, da Bernal på den sidste etape kunne tage den samlede sejr på bjerget op til Manizales foran sine landsmænd Nairo Quintana og Rigoberto Uran. Undervejs måtte han dog trække på sit holds erfaring og bruge sin styrke på de helt rigtige tidspunkter.

 

”Jeg følte mig godt kørende gennem hele dagen. Det sagde jeg også flere gange til mine holdkammerater, men det var vigtigt, at jeg forholdt mig i ro, og at jeg ventede til de allersværeste passager på bjerget. De sidste fire kilometer var de mest udfordrende, og derfor besluttede jeg mig for at angribe der,” forklarer Bernal til Team Skys hjemmeside, der forud for etapen var efter sine colombianske landsmænd i klassementet.

 

”Jeg var nummer fire i klassementet, så jeg havde jo ikke så meget at miste, men blot alt at vinde. Jeg gjorde forsøget, gav den alt hvad jeg havde, og så kunne jeg profitere af at have to holdkammerater med mig i udbruddet. De udførte et formidabelt arbejde og hjalp mig lige til de sidste meter,” udtaler den talentfulde colombianer, som krydsede målstregen sammen med sin holdkammerat Sergio Henao.

 

Det var dog ikke nok til, at han kunne tage doublen med både etape og klassement.

 

”Det vigtigste var at vinde det samlede klassement og ikke etapen. Selvfølgelig havde det været skønt at vinde etapen også, men vores udgangspunkt var at vinde løbet samlet. Mine holdkammerater afventede derfor mit angreb. Jeg er meget stolt og glad for det her hold,” afslutter Bernal på holdets hjemmeside.

 

Med sejren har Bernal givet Team Sky sin første sejr i et etapeløb i 2018 inden det i den kommende uge går løs i Ruta del Sol, hvor Team Sky stiller til start med holdets største navn Chris Froome.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG

GÅ TIL WWW.FELTET.DK

Feltet.dk

Åsvinget 5

9800 Hjørring

Tlf. 51558966

info@feltet.dk