Benoot: Nu sammenlignes jeg med alle toprytterne
20. marts 2018 16:25 af Mathias Mundbjerg Foto: Sirotti

Efter sejren i Strade Bianche er det værste pres taget af Tiesj Benoots unge skuldre. Dermed kan han koncentrere sig om at forbedre sin femteplads fra Flandern Rundt 2015.

Tiesj Benoots talent har hele tiden været uomtvisteligt. Allerede i sin første hele sæson som senior blev han nummer fem i Flandern Rundt, og siden da har han vist glimt af sine kolossale evner adskillige gange. Indtil for nylig havde Benoot dog ikke formået at konvertere styrken til en sejr, men i det nyligt overståede Strade Bianche kom der endelig hul på bylden.

 

”Den mentale del var ikke noget problem. Det kræver bare benene at gøre det færdigt, og det var dejligt endelig at vinde,” siger Tiesj Benoot til VeloNews.

 

Der er skyhøje forventninger til de unge belgiske håb, og når sejrene så lader vente på sig, bliver belgierne, der har cykling som nationalsport, utålmodige.

 

”Nu stopper de irriterende spørgsmål. Det er næsten tre år siden min Flandern-placering. Nu hvor jeg har fået min første sejr, sammenlignes jeg med alle toprytterne. Det er typisk for den belgiske presse. Sådan er kulturen derhjemme,” forklarer Benoot.

 

Benoot er født i Gent i Flandern, og derfor er netop Flandern Rundt højt skattet af den alsidige Lotto Soudal-rytter. Faktisk så højt, at han sprang Milano-Sanremo over for at kunne koncentrere sig om hjemlandets E3 Harelbeke og Flandern Rundt, inden fokus flyttes til Ardenner-klassikerne.

 

”Sammen med Strade Bianche er Flandern Rundt et virkelig stort løb for mig. Jeg voksede op der. Jeg så cykelløb på vejene hvert eneste år. Det er det største løb i Belgien. Atmosfæren kan ikke sammenlignes med noget som helst andet,” lyder det fra Benoot.

 

I Flandern Rundt bliver Benoot delt kaptajn med Jens Keukeleire, som er kommet til fra Orica-Scott og tidligere er blevet nummer seks i Paris-Roubaix.

DEL
KOMMENTARER
KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

TIRSDAG

MANDAG