Bennett spurtsejrede i Tyrkiet
10. oktober 2017 15:48 af Christian BergFoto: Sirotti

Bora-hansgrohe-sprinteren levede op til holdets store arbejde og tog en overlegen sejr.

WorldTour-løbet Tour of Turkey blev skudt i gang i dag, og der var på forhånd lagt op til et sprinteropgør på første etape. De 176,7 kilometer fra Alanya til Kemer var nemlig næsten helt flade, og sprinterne fik da også deres massespurt. Her var Sam Bennet klar den stærkeste, og han tog dermed en sikker sejr samt førertrøjen, mens Jesper Hansen var en tur i asfalten kort inden mål.

 

Etapereferat

Flot tyrkisk solskinsvejr mødte rytterne, da de samledes til starten. Med udsigt til en stensikker massespurt tog det ikke mange minutter, inden Batuha Özgur, Onult Balkan (Tyrkiet), Alex Turrin (Wilier) og Flavio Santos (Funvic) fik lov at køre, og de fik hurtigt selskab af Bardiani-duoen Simone Sterbini og Vincenzo Albanese. Efter 20 kilometer havde de allerede et forspring på 4.08, men herefter gik sprinterholdene i gang med at jagte.

 

Efter 83 kilometer havde udbruddet kun to minutter til feltet, men de forreste kunne dog slås om pointene i første spurt, som blev vundet af Albanese foran Santos og Turrin. Kort efter sejrede Balkan foran Turrin og Santos i dagens Turkish Beauty Sprint og sikrede sig dermed en dag i spurttrøjen. I forbindelse med spurten slap Özgun, og han blev lynhurtigt hentet af feltet.

 

Feltet havde fuldt ud styr på de forreste, og da Trek-Segafredo angreb i sidevinden, blev udbryderne hentet. Sidevindsangrebet lykkedes dog ikke, og derefter opstod en hård kamp om dagens eneste bjergspurt, der blev vundet af Enrico Barbin (Bardiani).

 

Der faldt igen ro på det samlede felt, og de fortsatte turen ind mod dagens målby uden flere angreb. Da de nåede Kemer gik leadout-kampen for alvor i gang, og på den sidste kilometer kæmpede Bora-Hansgrohe og Trek-Segafredo en hård kamp om føringen.

 

I mellemtiden opstod et styrt, hvor blandt andre danske Jesper Hansen (Astana) røg hårdt ned. Fremme i fronten åbnede Sam Bennett (Bora-hansgrohe) en lang spurt, og der var ingen, der kunne modstå hans acceleration. Dermed kunne ireren kalde sig vinder af første etape af Tour of Turkey, mens Marco Benfatto (Androni-Sidermec) og Edward Theuns (Trek-Segafredo) tog de to næste placeringer.

DEL
KOMMENTARER

SENESTE

KOM FORREST I FELTET - FÅ NYHEDERNE FØRST

LØRDAG

FREDAG